MALA GOSPA OKUPILA HRVATE

Blagdan Male Gospe slavit će se i ubuduće kao Dan župe u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin.

tekst i foto: Hrvatski glas Berlin

Berlin/ Posljedni topli, ljetni dan prije netom pristigle najavljene kiše i zahlađenja bio je pravi izbor i pun pogodak za nedjeljni susret i okupljanje vjernika Hrvatske katoličke misije Berlin nakon ljetnih praznika.

Naime, umjesto uobičajena tri nedjeljna misna slavlja u tri crkve u različitim četvrtima Berlina, održano  je jedno, zajedničko misno slavlje u crkvi svetog Sebastiana, središtu Hrvatske katoličke misije Berlin, te je tako, okupljajući vjernike na jednom mjestu, nakon ljetnih praznika, proslavljen blagdan Male Gospe i obilježen i Dan župe.

Prema saznanjima fra Zvonka Tolića, voditelje HKM Berlin, ovaj dan se u Berlinu i prije obilježavao kao Dan župe pa je lijepo da se taj običaj ponovo uvede.

Uz koncelebriranje fra Zvonka Tolića, misno slavlje je predvodio fra Dejan Međugorac. S kora je pjevao zbor sastavljen od pjevača iz sve tri crkve a svirala je i pjevala i poznata operna pjevačica Evelin Novak, članica Staatsoper Berlin.

Nakon vjerskog obreda kojim je proslavljena “mala Marija”, spomendan rođenja Marije, Isusove majke, svećenici i vjernici nastavili su druženje u parku oko crkve svetog Sebastiana.

Ugodnom druženje u prirodi doprinijela je i duhovna glazba, svirala je i pjevala Ana Draganović, vjeroučiteljica i orguljašica u Misiji.

Fra Zvonko Tolić, voditelj HKM Berlin zahvalio je svima koji su omogućili lijepo slavlje Male Gospe, zboru i pjevačima kao i vlasnicima hrvatskih restorana i svima koji su spremili i donijeli kolače, donirali novac ili na bilo koji način pomogli i omogućili održavanje i ostvarenje proslave i obilježavanje Dana župe. Ponovilo se i ubuduće!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments