PLASTIKA – OD ČOVJEKA DO OKOLIŠA

Raspisuje se međunarodni likovni natječaj za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske. Tema je: “Plastika – od čovjeka do okoliša”.

prilog: Ankica i Ante Karačić

Iserlohn-Essen-Zagreb/ Raspisuje se 25. po redu Međunarodni likovni natječaj 2025. Iserlohn-Essen-Zagreb za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi 1. do 4. i 5. do 8. razreda osnovne škole.

Inicijatori i organizatori natječaja su Ankica i Ante Karačić, umjetnici iz njemačkog Iserlohna.

Tema novog likovnog natječaja je: “Plastika – od čovjeka do okoliša”. 

Globalni problem današnjice je prisustvo, zbrinjavanje i utjecaj plastike na okoliš. S obzirom na sve veću proizvodnju i primjenu, plastika se već nalazi u svim kopnenim, slatkvodnim i morskim ekosustavima te ima štetan učinak i na okoliš i na organizme i zdravlje ljudi. U skladu s EU Direktivom 2019/904, pokušava se smanjiti primjena plastike te naći moguća rješenja.

U svrhu osvještavanja društvene zajednice o ovom važnom ekološkom i klimatskom problemu raspisuje se međunarodni likovni natječaj 2025. Iserlohn-Essen-Zagreb za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi 1.do 4. i 5. do 8. razreda osnovne škole.

– Izložba učeničkih radova održat će se u Njemačkoj i Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Instituta Ruđer Bošković, Zavoda za istraživanje mora i okoliša, Zagreb, a u suradnji s internetskim portalom Hrvatski Glas Berlin, Fenix Magazinom, Maticom hrvatskom za Ruhrsko područje i Hrvatskom maticom iseljenika.

– Proglašenje nagrađenih likovnih radova bit će u Gradskoj galeriji Iserlohn do kraja ožujka 2025. godine i na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu do kraja travnja 2025.

– Nagrađuju se radovi u kategoriji od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda osnovne škole.

– TEHNIKA: kombinirana tehnika, kolaž, tuš, flomaster, …

– ROK PRIJAVE: kraj veljače 2025. godine

– Svaki rad na poleđini mora imati sljedeće podatke:

– ime i prezime
– razred
– država, adresa i naziv škole
– e-adresa
– ime i prezime mentora
– podaci na poleđini trebaju biti ispisani velikim, tiskanim slovima

– Radovi se šalju na adresu:

Ankica i Ante Karacic, Stormstr.3, 58640 ISERLOHN, Njemačka

a.karacic@gmx.de

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments