VRATIT ĆETE SE

KRATKA PISMA IZ DOMOVINE
piše:
Marija Matijašević
Stružec -Berlin
/Proščenje svetog Vida u selu …Svi su znatiželjno promatrali program i pljeskali. Oko mene se okupila “moja” mala djeca, iz crkvenog zbora. Od 5  do 15 godina su.
Čekaju na svoj prvi nastup. Oko vrata im plave marame što sam im ja sašila. Nisu mogli dočekati, da ih stave oko vrata! Zima im je i nemogu dočekati, da izađu na novu pozornicu.
Znali su da te noći odlazim u Berlin. Pitaju me …kada ću se vratiti iz Berlina? Odgovaram im: –Ne znam, za jedan …dva …tri …pet tjedana ili …nikada! Tko zna!? Jedna mala curica …Mateja …pogleda me  svojim velikim očima i tužno veli: -Vratiti ćete se Vi …vratit ćete se! Progutala sam knedlu u grlu. Okrenula glavu na drugu stranu. Suze su mi navrle na oči.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Kako to radi

TETA RADIONICA

neka se posluži i pravo ovim linkom, ima i drugih..
vjerojatno da bi mogla još bolje raditi i funkcionirati …ako joj se da veća pozornost potpora i podrška … od svih onih koji u plaćeni i zaduženi za poticaj kulture i društva.

http://www.hrvatskiglas-berlin.com/?p=24652

Josip Mayer
12 years ago

Poštovana Marija Matijašević

Često mislim a što da vam sugeriram … reći ću vratite se! Kako i sam vidim TETU RADIJONICA bi djeca trebala nužno osim u vašem Strušcu … i u nekom drugom selu ili hrvatskom gradu a upravo vi ste iskusan početni majstor za to!