NOVA KNJIGA DRAŽENA RADMANA

Naš suradnik i prijatelj Dražen Radman iz Splita objavio je svoju drugu knjigu pod naslovom „Pisma ukradenim ljudima“. Knjiga je predstavljena na Draženovoj rodnoj Šolti.
Produhovljena riječ Dražena Radmana našla je na „Hrvatskom glasu Berlin“ svoje mjesto u rubrici PUT ISTINE

Tihana Leu
U tihom i pitomom ambijentu masliničke Lokve 21. srpnja 2011. godine održana je promocije druge po redu knjige autora Dražena Radmana.

Nakon prethodne knjige stihova pod nazivom “Pisma mome marangunu” , u ovom djelu odmaknuo se od poezije,ali je zadržao formu iz naslova prethodne knjige. Promovirana knjiga Dražena Radmana “Pisma ukradenim ljudima” doista su pisma posvećena raznim životima i životnim situacijama, likovima i pričama koje nas svih okružuju, a o kojima možda i ne razmišljamo dok i sami ne postanemo glavni likovi takvih nekih priča.

Povod pisanja ovog neobičnog djela najbolje opisuje  sam autor riječima: -Ponekad zaželite nekome reći ono što vam je na srcu, ali ne znate kako i hoćete li štogod zaboraviti.(…) Onda sjednete i napišete im barem jedno pismo. Možda se nekima, kada dođe vrijeme za to, u tišini sobe i dubini srca upali ona dragocjena iskra koja naglo probudi nadu i obasja onoga tko je put, istina i život.

Prema svemu što smo čuli i doživjeli iz nekoliko pročitanih ulomaka ove knjige, sve govori u prilog tome da je ovo jedna od onih sve rjeđih knjiga za koje često poslije kažemo kako nam je promijenila život, kako nas je navela na razmišljanje o stvarima koje su neki nikad do kraja izrečeni dio nas samih.

Osim autora o knjizi je govorio i nakladnik Zoran Bošković, a ulomke iz knjige čitala je Nikica Sikirica. U glazbenom dijelu programa nastupili su  Dijana Radman i Sebastian Koceić. Program predstavljanja vodila je knjižničarka Željka Alajbeg. Bila je to jedna u nizu doista kvalitetnih književnih večeri našeg Šoltanina Dražena Radmana koja je u svima nama probudila duhovnost koja nam u svakidašnjem životu toliko mnogo nedostaje.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments