TKO JE GLAVNA FACA

KAJ GOD!
piše: Ivek Milčec

U ovo užareno nedjeljno popodne …u Zagrebu je 31 stupanj u hladu …pisati kolumnu mogu samo oni koji vole pisanje, ali i oni koji imaju osjećaj odgovornosti prema urednicima i čitateljima HG Berlin portala. Vjerujem da sam među rijetkima koji je između odlaska na more i ostanka u Zagrebu izabral ostanak. Mjesec kolovoz  Zagrebu daje poseban osjećaj mirnoće i tišine jer veliki broj njegovih stanovnika, tj. tko god je imal priliku kam otići, otišel je. Kak sam već spomenul, žena i ja odlučili smo ostat u metropoli i namakat noge v škafu. Ak ste pak mislili da se u ovim vrućim ljetnim danima, osim dolaska velikoga broja inozemnih gostiju na Jadran, niš značajnijeg ne događa-prevarili ste se!
Od značajnijih događaja spomenul bum dvodnevnu proslavu Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti u Kninu. Na središnjoj svečanosti premijerka Kosor je pred čitavim državnim i vojnim vrhom, mnogim uzvanicima i predstavnicima Crkve između ostaloga rekla: -Za slobodu zahvaljujem svim braniteljima, najviše Gotovini i Markaču!
Te njezine riječi bile su popračene burnim pljeskom njezinih ministara i saborskih zastupnika koji kao da su zaboravili da je upravo njihov Hadeze locirao, identificirao, uhitio i transferirao generala Gotovinu u Haag!
Licemjerno da licemjernije nemre biti!
Kao i svake godine hrvatski dragovoljac i pjevač Thompson organizira u svojim Čavoglavama paralelnu proslavu Dana pobjede kojoj je ove godine prisustvovalo preko 70000 tisuća ljudi. O toj brojci organizatori proslave u Kninu mogu samo sanjati što je jasan pokazatelj da Hrvati ni oko proslave vojno-redarstvene akcije Oluja nisu jedinstveni. Kaj god!
Dok je bil na vrhuncu svoje moći dr. Ivo  je bil glavna faca na svim važnijim proslavama datuma iz naše novije povijesti. Odkako je, pod pritiskom određenih europskih političkih struktura, “svojevoljno” napustio premijersku fotelju i neslavno završio najprije u Salzburgu a sada u Remetincu, postoji bojazan da veliki meštar polako (do suđenja) padne u zaborav. Da se to ne bi dogodilo pobrinuo se njegov odvjetnik Čedo Prodanović koji je, brinući se za sigurnost svojega klijenta, izjavio: -Ako se već smatramo ozbiljnom zemljom, ne može biti premijer u sobi s kriminalcem …!
Ak´ je i od Čede, preveč je! Poznato je, da je dr. Ivo duboko umočen u domaće, ali i strane, financijske afere koje mu se stavljaju na dušu a da li će biti i optužen ovisi o istražnim organima. U javnosti se već barata s nekoliko imena sudaca koji bi, ako mu se dokaže krivnja, dr. Ivi trebali odrezati primjerenu kaznu. Možda bi najpogodniji za eventualno suđenje bivšemu premijeru bio splitski sudac Slavko Lozina koji je inače prepun “sudačkih bisera” u koje svakako spada najnoviji …da “davanje novca carinicima ne spada u kazneno djelo,već je to običaj na ovim prostorima …” Kaj god!
Kad stranci prolaze našim gradovima često se pitaju kad  Hrvati rade jer ih se u svako doba dana može vidjeti u prepunim kafićima i bircuzima. Možda su donekle u pravu, ali tko im je kriv kaj neznaju za jedan itekako vrijedan podatak …da, prema statističkim podacima, oko 80 posto Hrvata ne ljubuje na poslu jer smatraju da seksanje na radnome mjestu utječe na produktivnost i kvalitetu rada …!!! I sad nek nešči veli da mi nismo vrijedan i radišan narod. Kaj god!
Milorad Pupovac, ili kak ga u političkim krugovima zovu “čovjek kamenog lica”, prijeti tužbom pred  Međunarodnim institucijama za ljudska prava jer je Ustavni sud RH presudio da i ostale srpske stranke u Hrvatskoj imaju pravo …ako dobiju dovoljno glasova …na zastupnike u Saboru. Do sada su Pupovčevoj stranci bila zagarantirana tri zastupnička mjesta a ostalim strankama srpske nacionalne manjine-figa!
Ovogodišnja žetva prošla je nekak tiho kaj do sada nije bil slučaj. Doduše, tu i tam javi se kakav seljački vođa i negoduje zbog otkupne cijene pšenice. Ili je to morti zatišje pred buru?
Čini mi se, ove bi godine puno glasniji mogli biti proizvođači kukuruza čiji urod će biti puno manji zbog dugotrajne suše. Da bi na kukuruzištu pokazao pravo stanje stvari jedan seljak je pred televizijskim kamerama javno pozvao ministra Čobija da mu pokaže kak mu je-mali klip!!! Kaj god!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Kad stranci prolaze našim gradovima često se pitaju kad Hrvati rade jer ih se u svako doba dana može vidjeti u prepunim kafićima i bircuzima. Možda su donekle u pravu, ali tko im je kriv kaj neznaju za jedan itekako vrijedan podatak …da, prema statističkim podacima, oko 80 posto Hrvata ne ljubuje na poslu jer smatraju da seksanje na radnome mjestu utječe na produktivnost i kvalitetu rada …!!! I sad nek nešči veli da mi nismo vrijedan i radišan narod. Kaj god!

Poštovani Ivek Milčec

ovo vam je dobro ali zato i imamo pad nataliteta u Hrvatskoj.

Ivek Milčec,Zagreb
Ivek Milčec,Zagreb
12 years ago

Bok,prijatelju Ivo!Drago mi je da rado čitaš moje kolumne a ovu si i komentirao tj.postavio mi pitanje ili prijekor zakaj nisam bil ovakav 1984.i 85.Mislim da znam o čemu se radi,ali mnogi čitatelji će se možda zapitati što je tu posrijedi.Neki će možda pomisliti da sam bio muljator,doušnik ili nešto još opasnije i teže.Pretpostavljam da se tvoja opaska odnosi na osnutak Hrvatske kulturne i športske zajednice koju nisam tada podržao,ali ne zbog toga kaj ona nebi dobrodošla u širenju hrvatske kulture u Berlinu,već stoga što su se pod okriljem kulture u novoosnovanom društvu kretali pojedinci kojima tada,iz dobro znanih razloga,tu… Read more »

Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
12 years ago

Bok Ivek, sa guštom čitam tvoje kolumne i samo se pitam zašto si bio onakav kakav si bio 1984. i 85.
Nema veze vrijeme pokazuje da sam ja onda bio u pravu, i da smo danas obojica u pravu.
Ivek piši dalje, a ja ću tvoje kolumne sa uživanjem čitati i dalje,
Bog stari prijatelju!

Josip Mayer
12 years ago

Poštovani gospodine Ivek Milčec

Opet vam moram reći.. kaj got..da ste pogodili u sridu, hrvatski seljak bi trebao biti uvjek na prvom mjestu pozornosti pogotovo kada se ide u smislu okolnosti, vremenskih nepogoda i slično. Prema tome i sam smatram bit će njih i više koji će Čobiju pokazati svoje klipove jer se premalo misli i priprema te usmjerava i za seljaka pogodnosti unaprijed.
Lp-jm