VELIKI INTERES ZA BUNDESGARTENSCHAU 2011.

tekst i foto: Jakov Vranković
Koblenz/
Lijepi i nezaboravni ljetni dani koje su brojni među nama proveli u svom zavičaju, za mnoge su već završili i sada ide sve po starom. O lipom boravku u domovini još će se dugo prepričavati. A oni koji su bliže Koblenzu, sada bi  mogli navratiti i uživati u  razgledavanju BUGE 2011. Slobodan sam reći …Koblenz je grad  na dvjema rijekama Rheini i Moselu, sada grad cvijeća i pun raznim događanja koji izazivaju pozornost velikog broja posjetitelja.
Organiziranje BUGE 2011 za ovaj lijepi grad bio je veliki izazov koji je na zadovoljstvo sviju, uspješno obavljen. A trebalo je za to puno truda.
U razdoblju od 15.travnja do 16. listopada BUGU će posjetiti mnoštvo zaljubljenika i uživati u ljepoti cvijeća i raznim kulturnim priredbama. I Hrvati  su  imali svoj nastup. Folklorna  grupa iz grada -prijatelja Varaždina, svojim  je programom oduševila sve nazočne. Kako piše  ovdašnji tisak …a to su potvrdili i organizatori BUGE …posjet je više nego zadovoljavajući-već se broji  preko dva milijuna posjetitelja.
Organizacija je odlična, brojni autobusi imaju osigurana porkirališta, a i veliki broj brodova svakodevno dovodi brojne posjetitelje u ovaj lijepi grad. U Koblenzu već mnogo godina živi i priličan broj Hrvata,koji su se jako  dobro integrirali, ali im je  domovina bila i ostala prava i najveća ljubav koja im je uvijek u mislima. I nastup Varaždinaca na BUGI, bio je na ponos  svima.
Ukoliko Vam se ukaže prilika posjetite Bugu i uživajte od popularnog Blumenhofa na Deutschen Ecku pa do Kurfürstliches Schlossa,  sve uz samu rijeku Rheinu a onda žičarom na Festung Ehrenbreitstein od kuda se pruža prekrasan pogled. Oni koji dođu sigurno neće požaliti.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Svaka čst organizatorima i posjetiteljima,ovakve međusobne posjete trebalo bi još više biti.
Upravo cvijeće je ono, što sve to pravi još krasnije i lijepše.
Kada bi nam samo naša Hrvatska procvala poput Koblenca,možda se nebi tako vidjele plaže iz starog krhotnog betona.