Pisma naših čitatelja

POZDRAVI IZ CHICAGA

Poštovana… ,piše u pismu što je na adresu Hrvatskog  Glasa  Berlin, stiglo iz dalekog Chicaga, država Illinois u Americi, od gospođe Mirjane Rašić koja nam nakon pročitanih redova i tekstova na ovim našim stranama, između ostalog javlja…
…mi, Hrvati u Čikagu, radimo na raznim poljima, duhovnim humanitarnim, političkim, kulturnim itd. Ja sam članica odbora u Hrvatskom Kulturnom Centru-Chicago, Humanitarne organizacije Hrvatska Žena- Chicago, kao i župljanka crkve Blaženog Alojzija Stepinca u Čikagu ( mi ovdje imamo tri velike hrvatske župe,  a moja je na sjeveru Čikaga). Župnik nam je mladi Fra Ivica Majstorović, rodom iz Tihaljne, Hercegovina.

Inače, ja sam rodom iz Mostara. Došla sam u US početkom 1980-e i ostala. Imam muža, troje odrasle djece i jednog unuka, malog Adrijana. Po zanimanju sam diplomirani ekonomista, a ovdje sam radila kao knjigovođa i manager nekretnina. Trenutno sam na birou i tražim posao. Kriza se osjeća i ovdje, ali nadamo se bit će bolje.

Puno pozdrava  svima iz proljetnog Čikaga, stoji u pismu gospođe Mirjane Rašić koja nas ujedno informira o jednoj izuzetnoj aktivnosti Caritasa u njenom rodnom Mostaru pod motom:– Više pravednosti-manje siromaštva!

-U mijenjanju  stvarnosti, svatko ima svoje mjesto i svoju odgovornost. Zajednički smo odgovorni prepoznati i razumjeti siromaštvo i socijalnu isključenost te djelovati protiv njih, kaže se u prezentaciji akcije mostarskog Caritasa koju nam je proslijedila Mirjana Rašić. Svijet je postao jako mali. I informacije dostupne vrlo brzo svima. O ovoj aktivnosti, više drugom prigodom. Gospođi Rašić  šaljemo zahvalnost na vijestima i pozdrave Hrvatima u Chicagu.

Ukoliko želite vidjeti što nam čitatelji pišu, kliknite na rubriku 14 PISMA ČITATELJA. Za svaku kritiku, zahvaljujemo se unaprijed. Vaša cjenjena mišljenja možete napisati ovdje: hglas.berlin@gmail.com

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments