TAKVU HRVATSKU ŽELIM

KORIENSKA MISAO
piše:
Viktor Arbanas
Već dvadeset godina živimo u novoj nam državi tkoju smo oživjeli nakon 889 godina. Predivan sam se je ostvario! Konačno smo gospodari na svomu! U toj velikoj sreći nismo ni na što mislili i prepustili smo sebe i sudbinu svoga hrvatskoga naroda jednom čovjeku. Zaljubili smo se, a ljubav je, zna se, sliepa!

Izgleda kao da se polako budimo i još smo bunovni pa nam stvarnost nekako čudno izgleda.

–  Juge nema, ali njene tekovine smo usvojili i razvili do savršenstva!
–  Diktaturu proleterijata smo neuzporedivo nadmašili diktaturom idiota!
–  Naš raj na zemlji su ti idioti, zvani VLAST ili politička ELITA, pretvorili u svinjac prepustivši ga pljački hrvatskih           izdajnika, zvierima kapitala i EU-licemjerima.
–  Bezzakonje i „zakonom“ zaštićeno nasilje je postalo temeljni obrazac ponašanja.
–  Najbolje žive državni službenici i to od nerada ili mita, a ima ih kao u bajci.
–  Borci NOBa su bili osnovna škola sveučilištnih lažnih branitelja.
–  Hrvatski jezik, tkoji smo ljubomorno čuvali i njegovali od kada znamo za se, postaje u ovoj „samostalnoj“ državi             savršeni šatromlat balkanske nepismenosti zahvaljujući „pismenosti“ političke ELITE i sveučećih javnih glasila.
–  Hrvatski mozak, tkoji cvieta u tuđini, domovinski „mozgovi“ posprdno nazivaju dijaspora i svim silama ga, ne samo   odnarođuju, nego iztjeruju iz nove nam Hrvatske.
–  Narod kmetova je postao nacija licemjera tkoja se zna samo praviti blesava.
–  Sudbinu nam određuje poguban i već gnojan čir birača plaćenika.
–  Iako nismo na Balkanu, kulturu nekulture smo podpuno usvojili kao i njihov podal, lopovski način razmišljanja.
–  Rušenje sustavo neodržavanih građevina i uništavanje prirode je pored golemaškoga izživljavanja ostalo jedini         izraz „stvaranja“ novoga.

Mislim, nešto moramo promieniti! Kako? Krvave revolucije nikada nisu uspievale! Borba za VLAST! Uvijek su došli gori na VLAST, nego oni prije njih!

I zato predlažem sliedeće temeljne promjene hrvatskoga državnoga sustava tkoje nam je uzkratio naš samozvani „otac domovine“, a mi bismo ih trebali ostvariti koristeći svoje izborno pravo, glasovanjem za uzpravne među nama:

Temeljne odredbe upravljanja Republikom Hrvatskom

Sva državna upravna tiela (izvršna, zakonodavna i pravosudna uprava) služe obstanku hrvatske države i obćem dobru.

1. Jedina moć i neograničena vlast u državi je hrvatski puk, sastavljen od hrvatskoga naroda i narodnih manjina, tj. državljana RH. To znači, puk s pomoću referenduma određuje sve što se u državi radi. Osim toga puk nadzire sve i svatkoga tkoji u njegovo ime rade. Nadzor mora biti jednostavan i učinkovit i zato svatki građanin može zahtievati od Sabora da pred porotom dokaže valjanost bilo kojega zakona, postupka, odluke i presude državnih službi i službenika. Porota se sastoji od 7 članova i za svatki slučaj se nanovo izabire slučajnim odabirom iz puka. Odluka porote je konačna, a osuđene osobe napuštaju državnu službu.

2. RH se ne smije zaduživati u tuđini.

3. Nitko u državi ne smije imati nikakvu moć, a kamo li vladati nad hrvatskim pukom. Zato nitko ne moža biti dulje od pola godina ni na kojemu visokomu državnomu položaju.

4. U svim državnim tielima s više članova su žene i mužkarci jednako zastupljeni.

5. Sabor je neposredno odgovoran puku za sve što se u državi događa. Odgovara za sve pogrieške u svim državnim tielima i poduzećima.

6. Državom upravlja vijeće od osam državnih podanica / podanika (ministrica / ministara) tkoji se svatkih pola godine izmienjuju kao predsjednici državne uprave.

7. O promjenama Ustava i zakona, novčanim poslovima i izboru Sabora, državne uprave, svih sudaca odlučuje puk s pomoću referenduma.

8. Jezik tkojim se službeno služe državni službenici je čisti hrvatski jezik bez nepotrebnih tuđica. Onaj tko ne poštuje hrvatski jezik, gubi svoje radno mjesto državnoga službenika.

9. Sudska praksa, tj. opravdavanje presuda pozivanjem na presude iz prošlosti, se ukida i uvodi zdravi razum kao osnovno mjerilo jer pri tumačenju zakona zdravi razum nije ničija povlastica, razumije ga svatki građanin. Time se spriečava samovolja pravnika i sudaca na izhitreno i sa zdravim razumom nespojivo tumačenje zakona.

10. Svi oblici nasilja su nedopustivi, pa i nasilje nad javnošću, te se počinitelji moraju kazniti.

Takvu novu Hrvatsku si zamišljam. Hrvatsku tkoju nitko ne može izdati, iznevjeriti, razprodavati, plačkati itd. jer hrvatski građani sami odlučuju kako i što u Hrvatskoj mora biti. Najvažnije je ukinuti moć i vladanje pojedinaca nad hrvatskim pukom. Nitko nema pravo odlučivati u ime naroda! Za to je narod tu!

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Viktore

činjenica je da ono što kradu je građansko..
to sebi uzmeju..a građanima ostaje sve manje i manja..za razliku od nekadašnje socijalne države..
Koju bi danas ulogu trebao po svom imenu i dužnosti upravo da. SDP..preuzme.. ne da sebi uzima.. već da podjeli građanima…kad već kažu da novaca ima..kako bi se stvorila politička ravnoteža.. slično ili još bolje.. nego što to ima upravo Njemačka.

Viktor Arbanas
12 years ago

Josipe, napisali ste: “…jamiti i krasti..a građanima ništa ne dati”! Znači li to, kada bi ukradeno podielili s građanima, bilo bi dobro? Pitam se, čije je to što ti kradu?

Smatram, poštovani Josipe, kada se to riješi i izliječi tek onda možemo dalje razgovarati o idejama i predlozima o netkim smicalicama (50% glasača treba nešto napraviti) tkoje ne vode nikamo.

Nada Landeka
12 years ago

Zaista dobar prijedlog gospodine Josipe, jer na žalost mnogi bi se puno radije odlučili za opciju da ne glasaju niti za jednog kandidata nego da glasaju za jednog od… zato jer nemaju drugog izbora.

Josip Mayer
12 years ago

Poštovani Viktore imate vi dobra uviđanja i prijedloge mi iseljenici ili pak dijaspora nemamo i onako ništa za reći..mi smo u domicilu..fureši..dotepenci..stranci ..same ne njihovi sunarodnjaci..jer se navodno nismo ni svi borili za bolju Hrvatsku,,na drugu stranu nekakva..neotuđiva prava i zakone ipak imamo..meni se uvjek više puta nameće pitanje ..kaj onda nismo makar na tom području.. ako ne svi.. većina više.. ili još aktivniji. Problem je u tome..što su pojedinci..u domicilu.. zna se..riječ poštenje i demokracija.. obrnuto shvatili. Da mogu čim više..jamiti i krasti..a građanima ništa ne dati.Pa se je to u ovih dvadeset godina..proširilo odozgo naprama dolje..poput neke bolesti… Read more »