PROMOCIJA PUNA EMOCIJA

PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA “BROĐANI U BERLINU”  IZDANA U POVODU 20 GODINA HUMANITARNOG DJELOVANJA ZAVIČAJNOG KLUBA BROĐANI BERLIN
tekst: Sonja Breljak
foto: Dragan Kopić i Sonja Breljak
Berlin/
U povodu 20 godišnjeg humanitarnog djelovanja Zavičajnog kluba “Brođani” Berlin e.V. predstavljena je u Veleposlanstvu RH u Berlinu, monografija naslova “Brođani u Berlinu”, autorice i urednice dr. Dragice Marije Anderle.
Promociji monografije nazočili su brojni berlinski Hrvati, članovi “Brođana” ili drugih udruženja i društava koje su “Brođani” pozvali zajedno podijeliti radost izdavanja monografije i obilježavanja jubileja.
O  motivaciji za neumorno humanitarno djelovanje “Brođana” i nakon 20 godina, govorio je predsjednik Ivan Bitunjac. O radu na monografiji, prikupljanju i obradi opsežnog, 20 godina prikupljanog materijala, riječ- dvije je kazala urednica knjige Dragica Marija Anderle dok je o vremenu, intenzivnog humanitarnog rada, konkretnim primjerima živo i životno, svjedočila dopredsjednica Brođana, Elizabeta Kopić. U ime veleposlanika RH, dr Mire Kovača. zauzetog diplomatskim obavezama, par riječi o značenju Društva i očuvanju identiteta, rekao je drugi tajnik veleposlanstva, Daniel Glunčić. Prrogram promocije je vodila urednica Hrvatskog Glasa Berlin, Sonja Breljak.
Nazočnih na promociji posebno se dojmila pisma potpore i čestitke Brođanima na izdavanju i promociji knjige te vrijednom jubileju, pristigla iz Hrvatske. Pročitano je pismo iz Stružca, Marije Matijašević, članice Brođana i naše suradnice, koje smo već i objavili na stranama Hrvatskog Glasa Berlin. Potom i pismo Stipe Mijića iz slavonskobrodske tiskare Grafotisak, koja je tiskala monografiju Brođana, zatim pismo knjižnice u Slavonskom Brodu gdje je predstavljena monografija 2. 10. 2011. koje su potpisali ravnatelj Ivan Stipić i pomoćnica ravnatelja Darija Mataić Agičić te na kraju i pismo od Grada Slavonskog Broda koja u nastavku donosimo u cijelosti. Na kraju kao i na početku promocije, zapjevali su  gosti iz Gradca, klapa Kačić. Potom su Brođani sve uzvanike srdačno počastili i pogostili te su se svi zajedno  duže zadržali u razgovorima, podsjećanjima na prošlo i planiranju budućeg. Primjerice, zabave  “Slavonijo u srcu te nosim” koju Brođani organiziraju u subotu, 29. 10. 2010. Bit će to, sudeći i po promociji, izvrsna rođendanska proslava.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Odlično vidi se kako su Brođani vrijedni ljudi..
Čvrsto se nadam da će o njima pisati osim u Hrvatski Glas Berlin i u domicilnim novinstvu i glasilima umjesto raznih nepodobština na prvim stranicama..
A gdi su drugi vjerujem da ih još više ima.. ali vjerojatno nemaju takove razgovorne stranice.
Osobno žalim da je nismo mogli postići u Baden Wirttenbergu..a poznato mi je da je bila započeta ali radi nevolje pojedinaca.. koji su rekli da im netreba.. se je ugasila.. u kojem živi i rade najviše hrvata pokrej hrvatskog najvećek HGK-onzulata.