PISMA “BROĐANIMA” IZ SLAVONSKOG BRODA

ZAVIČAJNOM KLUBU “BROĐANI” BERLIN STIGLA PISMA POZDRAVA, POTPORE I ČESTITKI IZ SLAVONSKOG BRODA U POVODU PROMOCIJE  KNJIGE “BROĐANI U BERLINU” I VRIJEDNOG JUBILEJA -20 GODINA DUGOG HUMANITARNOG DJELOVANJA


Slavonski Brod/
Dragi prijatelji,
doznali smo da vašu knjigu „Brođani u Berlinu” danas predstavljate u Berlinu, gradu u kojemu živite. Želim vam puno uspjeha.
Moja obitelj i ja, vlasnici tiskare „Grafotisak” u Slavonskom Brodu, jako smo sretni i ponosni da smo mogli sudjelovati u njenom izdavanju.
Rijetko kada kod opremanja i tiskanja obraćamo pažnju i na sadržaj same knjige. Svatko se posveti svome dijelu posla kako bi on bio učinjen valjano i korektno. Ali kod vaše knjige je to bilo od samog početka drukčije. Upao mi je u oči vaš nesebični angažman  oko pomaganja ljudima u nevolji. Još više me je iznenadilo i oduševilo da to traje dvadeset godina.

Zbog posla i rijetkih prilika u kojima sam Vas mogao osobno vidjeti, ne znam jesam li vam rekao koliko smo moja familija i ja oduševljeni vašim radom. I ako jesam onda to nisam učinio u dovoljnoj mjeri, pa vam se obraćam sada.

Drago nam je da smo neke od vas i osobno upoznali i drago nam je da ste ovaj odgovoran posao  izdavanja vaše monografije povjerili upravo nama. Nadamo se da smo opravdali vaše povjerenje i želimo Vama i vašoj knjizi puno uspjeha.

U mislima smo i na vašoj sutrašnjoj zabavi. Želimo da se glas o Vašemu radu daleko čuje. Mi ćemo tome doprinijeti u našem gradu.

Našom suradnjom dokazali smo da posao ne služi samo zarađivanju novaca potrebnih za život, nego  je  i prilika sresti izuzetno drage ljude i prijatelje kao što ste vi. Zahvaljujemo vam što ste nam pružili priliku upoznati Vas.

Stipo Mijić, u ime obitelji Mijić, vlasnika tiskare „Grafotisak” u Slavonskom Brodu.

….

Poštovani Brođani/Berlinčani, dragi ljubavlju i uspomenama povezani ljudi, prijatelji,

Knjiga neće promijeniti svijet, ali ima mogućnost sudjelovati u promjeni svijeta na bolje.

Upravo to je i vaša monografija „Brođani u Berlinu“, knjiga koja emocionalno govori o pomoći Zavičajnog kluba Berlinčana Brodu koji je devedesetih godina prošlog stoljeća živio rat, knjiga koja govori o pomoći i u postratnim, pa  sve do današnjih dana Gradu za koji i nas iz Broda i Vas iz Berlina veže zajednička ljubav.

Ona ljubav, koja se jedino i samo dijeljenjem umnožava. Vaša prostorna udaljenost nikada nije bila prepreka toj ljubavi, i na tome smo Vam svi, građani ovog hrabrog grada na Savi bezgranično zahvalni.

Promocija, koja je kod nas u Brodu, u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod,  izazvala izuzetnu pozornost, nadamo se, neće biti ništa manje uspješna i večeras u Berlinu. Dobrota je očito kategorija koja se, iako živimo u suludim vremenima, pokapanim tugama i poništavanim brzinama, ne može potrošiti i ne može umanjiti.

Drago nam je, što postojite Vi, dobri ljudi, tamo negdje daleko, iako kažu kako ne postoji mjesto koje se zove predaleko. Za Vas to sigurno vrijedi,  jer Vaša daljina označava  samo prostornu udaljenost.

Komadić Korza, djelić u zeleno, u ovim jesenskim danima obojene Save, i toplu tiho izgovorenu molitvu Franjevačkog samostana uobličenu u riječ zahvale, i želju uspješnog daljnjeg rada a posebno večerašnje promocije šalju Vam

Djelatnici Gradske knjižnice Slavonski Brod, ravnatelj Ivan Stipić i pomoćnica ravnatelja Darija Mataić Agičić

Domovinu i mjesto rođenja u srcu nosimo ma gdje bili. Sjećanje na mladost, na vrijeme provedeno s prijateljima, na ulice i parkove, prve ljubavi, ono je što nam daje snagu da izdržimo i onda kada mislimo da to ne možemo.

Udaljenost nije važna, nije bitna. Srce kuca snažno i snažnije kada se zna da domovina i rodni grad pate, trpe i da im je potrebna pomoć.

Vi ste znali pomoći. Vaša nesebičnost i ljubav u vrijeme Domovinskog rata bili su veliki i neizmjerno važni. I vaša nesebičnost i ljubav koju i danas pokazujete izuzetno je važna i s velikom zahvalnošću  primljena.

Uostalom, mi Hrvati i Brođani i opstajemo zato što postoje ljudi kao što ste i vi, koji čine puno više od onoga što se mora. Nije bitno kako vjetar puše, već je bitno kako se postave jedra.

Knjiga „Brođani u Berlinu“ najbolje pokazuje da ste vi jedra postavili upravo onako kako je trebalo i kako je bilo jedino moguće. Hvala vam na tome.

Dopustite na kraju zaželjeti vam puno uspjeha u Vašem daljem radu i osobnom životu

Grad Slavonski Brod

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Svaka čast srce mi posebno kuca

kad pročitam ovakovo uljudno i ljubezno i društveno pismo i čvrsto se nadam.. da će ono biti objavljeno u budućnosti uz mnoge druge i u domicilnim listu i tiskuvnim izdanjima u hrvatskoj javnosti.Na taj način i uz druge gospodarstvenike udruge i društva,te njihove zajedince i pojedince smo sigurno na pravim i čvrstim kvalitetnijem.. nego dosada putu..ali i međusobnom ozračju.