ŽIVA ZAJEDNICA ZA STUDENI

Adolf Polegubić
Frankfurt/
Iz tiska je izišao novi broj Žive zajednice za studeni, mjesečnika hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, kojega od 1978. objavljuje Hrvatski dušobrižnički ured u Frankfurtu na Majni. Novi broj je posvećen 20. obljetnici zahvalnog sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Od vijesti iz Crkve u svijetu može se pročitati više o nedavnom proglašenju troje svetaca u Katoličkoj Crkvi. Od vijesti iz domovinske Crkve može se više pročitati o Hrvatskom socijalnom tjednu, održanom u Zagrebu od 21. do 23. listopada. Više stranica teksualno i slikovno je posvećeno četrnaestoj smotri crkvenih zborova u Njemačkoj, na kojoj je u Ludwigshafenu a. Rh., nastupilo dvanaest zborova djece i mladih iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj.
Hrvatske katoličke misije Mühlheim a.d. Ruhr i Duisburg proslavile su 40. obljetnicu djelovanja o čemu se također može više pročitati. Dr. Ivica Žižić u teološkom osvrtu u okviru teme Geste vjere ovoga puta piše o umjetnosti i ljepoti vjere. Tu su i brojne druge vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, kao i redovita rubrika Dječji kutak. U rubrici za mlade Svijet mladih-Jugendwelt ovoga se puta donosi razgovor s mladom pijanisticom Željkom Mandarić, koja se odnedavno školuje u Frankfurtu na Majni. Tu je i tekst o nedavnoj proslavi 20. obljetnice djelovanja Hrvatske kulturne zajednice iz Mainza.
U prilogu na njemačkoj jeziku u svojoj Poruci delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina piše o mjesecu studenome, posebno istaknuvši sve velike crkvene blagdane u tome mjesecu. Glavni urednik mjesečnika dr. Adolf Polegubić u uvodniku pišući o zahvalnom sjećanju na žrtvu Vukovara i Škabrnje ističe: „Prigoda je posebno ove godine, na 20. obljetnicu sjećanja na tragediju Vukovara i Škabrnje, sa zahvalnošću se prisjetiti svih hrabrih ljudi koji su nesebično stali u obranu domovine i podnijeli žrtvu bez koje Hrvatske ne bi ni bilo.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments