“FRANJO BASIĆ” ZA DUNJU I MONIKU

piše: Sonja Breljak
Berlin
/Godišnja nagrada “Franjo Basić” koju dodjeljuje Deutsch-kroatische Geselschaft
e.V
sa sjedištem u Bonnu, naći će se s kraja ovog mjeseca u rukama dviju dama iz svijeta estrade i politike. Naime, u godini u kojoj se obilježava i stota obljetnica Međunarodnog dana žena, ovo Njemačko -hrvatsko društvo odlučilo je svoju godišnju nagradu  dodijeliti pjevačici i glumici Dunji Rajter te političarki Moniki Thiemen. Dobar je to izbor imajući u vidu cilj Društva i cilj dodjele nagrade …istaknuti osobe koje su svojim dugogodišnjim radom doprinijele razvoju njemačko-hrvatskih odnosa, razvoju struktura civilnog društva, spajanju ljudi i prevladavanju granica.
Predsjednik Njemačko -hrvatskog društva, Danijel Glunčić već je odaslao pozivnice za svečanost dodjele nagrade koja se ima održati 28. studenog u prostorima Židovske zajednice u Berlinu. Organizator, uzvanici i laureati ovom će prigodom imati zadovoljstvo uživati i u glazbenom dijelu programa. Naime, gošća svečane dodjele Nagrade Franjo Basić je poznata hrvatska čelistica Ana Rucner.
Podsjećamo, nagradu Franjo Basić do sada su dobili: Hans-Dietrich Genscher, Christian Walter Engel, Niko Kovač, Božo Biškupić, Christian Schmidt, Mato Arlović, Georg Pfannenstein, Hartmut Koschyk i prof. dr Zoran Jašić.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments