USPJELE DVIJE PROSLAVE U JEDNOJ

tekst i foto: Josip Mayer
Stuttgart Gerlingen
/U organizaciji HKM-Stuttgarta povodom Nikolinja i 40 godina „Croatije “ upriličen je bogat program i održana jedna lijepa zabavna večer za pamćenje. Okupila je oko 1800 uzvanika  iz političkog, vjerskog, kulturnog, nogometnog, glazbenog i javnog života. Program je započeo uz molitvu i hrvatsku himnu. Goste su pozdravili fra Zvonko Tolić, Mate Čurić i Ante Cicvarić, konzul RH u Stuttgartskom konzulatu. A za narodno veselje pobrinuli su se mladi folkloraši: dječji folklor

“Tomislav“ Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart Zentrum. Bilo je i lijepih recitacija koje su izveli vrijedni učenici Hrvatske škole iz Stuttgarta i njegove  okolice. Nakon njih nastupili su ponovo  folkloraši “Tomislava“ a potom i folklor mladih „Krešimir“ Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart-Bad Cannstatt.
Oko 20 i 30 sati djecu je iznenadio Sveti Nikola s punom vrećom darova …imao je čak i i viška pa su djeca … ona koja su htjela  …dobila i po dar više od njega.
Prigodno je  govorio Mate Čurić, predsjednik NK „Croatia Zagreb iz Stuttgarta. Bila je nazočna nova ali i stara uprava Croatije. Podijeljene su  pohvale i zahvalnice upravi i igračima. Među istaknutima su Joško Šarić, Mirko Vidačković, Mirko Tomić, Andreja Artuković, Boris Dolić, Ante Kordić, Josip Marković, Mate Ševo, Boris Božinović, Bariša Ereš i mnogi drugi …neki su već  i pokojni. Svi su oni navedeni još jednom zajedno u spomen knjizi povodom 25-te obljetnice, pod naslovom DINAMO KROATIA STUTTGART 1971.-1996.

Nakon tih svih lijepih i kulturnih zbivanja  i lijepih riječi organizatora, nastupa glazbenika i folkloraša te školskih recitacija koje su izazvale puno  pljeska, zabava je  nastavljena uz Matu Bulića i Tihomira Orlića s kojima su mladi i stariji uživali do sitnih sati.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments