KAKO ŽIVI NAROD

alaZagreb/ Od 08.09.2016. do 21.09.2016 je u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu izložba naslova “Kako živi narod-Izvještaj o pasivnosti”,  Autorica izložbe je Kristina Leko sa suradnicima.  Otvaranje izložbe je u četvrtak, 08.09. u 20 sati.

Prije 80 godina Rudolf Bićanić je objavio knjigu “Kako živi narod” a Kristina Leko, na njegovu tragu posjećuje lokacije koje bje i on posjetio, i s ljudima, slično njemu, razgovara o ekonomiji.  Dokumentarni video materijali, tekstovi i slike bilježe priče o životu i preživljavanju, o neimaštini i iseljavanju , o prošlosti i budućnosti.

Izložba je cjelovita tek kada se njome kreću i raspravljaju grupe, kada stvara svoje privremene zajednice i njihovu društvenu dinamiku. Takvom dramaturgijom podriva opće mjesto  o umjetnosti koja postavlja pitanja a ne daje odgovore, stoji u najavi izložbe u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Kritina Leko živi u Berlinu i radi kao docentica na Akademiji za umjetnost.

Muzej suvremene umjetnosti je na adresi Avenija Dubrovnik 17, Zagreb. Radno vrijeme Muzeja je od utorka do subote od 11 do 18 sati i nedjeljom od 11 do 20 sati. Ponedjeljkom je Muzej zatvoren.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments