NAŠE BOŽIĆNE ZVJEZDICE

HRVATSKA ŠKOLA USPJEŠNO PRIREDILA BOŽIĆNU PRIREDBU
tekst i foto: Sonja Breljak …foto album ispod teksta
Berlin/
Žamor, puna i prepuna dvorana Hrvatske katoličke misije Berlin, dječja pjesma, igrokazi i recitacije, obilježili su Božićnu priredbu Hrvatske škole Berlin. Bilo je veselo i zabavno. Koordinatorica Suzana Mihaljević i učteljice Rahela Fay u Marina Maganić, pripremile su s djecom obiman program u sedamnaest točaka. Program su vodili Matej Vlašić i Rafael Kovač. Djeca su pjevala pjesmu Spavaj mali Božiću, Sretan Božić i Sveti Nikola. Govorilo se o mjsecima, zimskim praznicima, postavljale se pitalice, pripovjedale šale i vicevi …
Isus je rekao: što god učiniste jednom od ovih malenih, meni učiniste i zato je ljubav najveća …podsjetila su djeca u recitaciji Božićna noć a recitacijom Božić u duši i opomenuli starije: –Mi djeca svaki dan podsjećamo svoje roditelje na istinu, ljubav, dobrotu i povjerenje. Nešto što treba čuvati i njegovati. naši roditelji u ovom vremenu moći, novca i termina ponekad to zaborave. Da mnogi ipak nisu na to sve zaboravili, pokazala je i dobra posjećenost ove školske priredbe i želja roditelja pogledati i poslušati trud svoje djece.
Na kraju priredbe, uprava Društva prijatelja Hrvatske škole zahvalila je malim darom učiteljicama na njihovu radu a i one darom donedavnim članovima uprave društva: Franji Mlinaru, Mari Čaran i Ivani Gusić Janjić. Koordinatorica Škole je predstavila i novu upravu Društva prijatelja Hrvatske škole, izabranu na godišnjoj izbornoj skupštini održanoj 25. studenog: Željka Vranića, Željka Matića, Sanju Andrušić i Snježanu Lončar. Novoizabrani predsjednik Željko Vranić ovom je prigodom pozdravio nazočne, pohvalio netom izvedenu školsku priredbu i rad djece i učiteljica te pozvao sve da šalju i dalje djecu u Hrvatsku školu. –Na prvom mjestu je naravno, njemačka škola potom hrvatska škola i ostale sportske i druge aktivnosti djece …rekao je između ostalog Vranić, najavljujući u budućnosti i neke aktivnosti Društva koje će dalje potaknuti decu na pohađanje hrvatske škole.
Djeca, učiteljice i  roditelji potom su se počastili kolačima koje su priredile mame i zadržali se u popodnevnom druženju kao ugodnom završetku ovogodišnje božićne priredbe Hrvatske škole.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments