NEDOSTAJE JOŠ 9000 MJESTA ZA MLADE HODOČASNIKE

TREBAMO VAS ...PORUČUJU ORGANIZATORI 34. EUROPSKOG SUSRETA MLADIH ŠTO SE POSLJEDNJIH DANA OVE GODINE ODRŽAVA U BERLINU
Sonja Breljak
.
Berlin/ Kao što smo već pisali, u Berlinu se od 28.12.2011. do 01.01.2012. godine održava 34 po redu Europski Teize susret mladih pod motom “Hodočašće povjerenja na zemlji”.    “Sudjelovati na «Hodočašću povjerenja» u Berlinu znači … moliti zajedno s desecima tisuća mladih iz čitave Europe, pjevati, biti u tišini i međusobno dijeliti vjeru …iskusiti gostoljubivost berlinskih obitelji …” Ovakve novogodišnje susrete mladih već dugi niz godina priređuje Ekumenska zajednica Taizéa koja djeluje u srcu Francuske. Brat Ulrich, zadužen za sve mlade hodočasnike iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prestavio je Taize susret mladih na svim nedjeljnim svetim misama u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin te pozvao i sve nas da primimo mlade goste na spavanje, da otvorimo svoja srca i dom mladima kojima treba samo mjesto za spavanje i po mogućnosti doručak.
Mladi će cijeli dan od 9 sati pa nadalje biti izvan kuće, tek se vraćaju u otprilike 22 sata. Pošto će biti smješteni u “teritorijalne” župe, znači župe koje se nalaze u blizini vašeg doma, nemate nikakvih obaveza voditi ih nekuda.
Ne radi se ovdje o pružanju bilo kakve udobnosti već se radi o srdačnosti i jednostavnom doručku. Očekuje se naime 30 000 mladih iz cijele Europe, medju njima i 2.000 mladih Hrvata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni će svi skupa s mladim kršćanima iz Berlinu zajednički moliti, pjevati i družiti se.
Na žalost, još nedostaje 9.000 mjesta za spavanje! Zato …trebamo Vas! Prijavite se, pružite gostoprimstvo. Mladi nisu zahtjevni, ne treba im gostinska soba, dosta je da imaju prostor za spavanje. Informirajte se dalje  ovdje .

Mladi Hrvati će biti smješteni u sljedećim župama pa se možete i direktno obratiti tamo, ali što prije:

– St. Bonifatius, Kreuzberg [B1416]
– St. Paulus, Tiergarten [E1515]
– Steglitz (Rosenkranzbasilika) zajedno s Pfarrsprengel Steglitz-Nord [K5615]
– St. Matthias (Schöneberg) [L2415]
– Maria-Frieden (Tempelhof) [L2412]
– Herz Jesu – Judas Tadeus (Tempelhof) [L2411]

31.12. će biti regionalni susret svih mladih Hrvata, koji ce doći u Berlin, zajedno s obiteljima koje su ih primili. Misno slavlje na tom susretu predvoditi će sisački biskup Vlado Košić. Budite i vi, kao obitelj “domaćin”, dio tog jedinstvenog misnog slavlja s 2.000 mladih iz domovine.

-Ovim susretom Berlin će darovati jedan praznik, slavlje na kojemu će se ljudi iz cijele Europe upoznati, zajedno moliti i smijati ...rakao je nadbiskup Reiner Maria Voelki o predstojećem susretu mladih u njemačkom glavnom gradu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments