NOVA STARA UPRAVA SAVEZA

SAVEZ HRVATSKIH DRUŠTAVA BERLINA ODRŽAO IZVJEŠTAJNO-IZBORNU SKUPŠTINU
tekst i foto: Sonja Breljak
 Berlin/
Savez hrvatskih društava Berlina je održao redovitu, godišnju, izvještajnu a ove godine i izbornu skupštinu. Ova krovna udruga okuplja osam društava berlinskih Hrvata: KK Croatia, SD Croatia, Zavičajni klub Brođani, Ogranak HDZ-a Stjepan Radić, Zavičajni klub Tijarica, Društvo prijatelja hrvatske dopunske škole,  Hrvatsko kulturno društvo V.F. Mažuranić i NK Bugojno. Predstavnici društava su najprije saslušali izvještaj o radu koji je podnio dugogodišnji predsjednik, Ivan Bitunjac a potom i izvještaj rizničarke Elizabete Kopić. Predsjednik Bitunjac je izvjestio o aktivnostima koje je Savez poduzimao tijekom prošle godine, posebno ističući organiziranje Blistave noći klasike IV, potom obilježavanje Marulićeva rođendana te organizaciju dviju dobrotvornih akcija prikupljanja odjeće i novca potrebnima u domovima za djecu i stare u Hrvatskoj. Predsjednik Saveza upitao se na kraju izvješća, kakva je budućnost hrvatskih udruženja i krovne udruge, može li uvijek tek par ljudi poput lokomotive vući sve aktivnosti te kako privući i druge, posebno mlađe, da jače oživi rad društava i Saveza, te ove  teme preporučio za poseban skup organiziran od strane Saveza, što je i usvojeno. Nakon usvajanja izvješća o radu predsjednika i rizničarke te kontrolora riznice, stara uprava je razriješena dužnosti. Nakon prijedloga da isti sastav uprave, nastavi i dalje voditi Savez, svi su to podržali. Tako je stara uprava, postala i nova uprava Saveza hrvatskih društava Berlina. Predsjednik Saveza je i dalje Ivan Bitunjac, dopredsjednik je Ivan Sučić a rizničarka, Elizabeta Kopić te kontrolor riznice Krešo Urban. O daljoj organizaciji Saveza i raspodjeli dužnosti po radnim grupama, razgovarat će se na posebnom sastanku.
Savez hrvatskih društava je potom razgovarao o planu rada za godinu ispred. Savez već radi na organizaciji koncerta Blistava noć klasike V, koji će biti  22. travnja, na već uobičajenom mjestu, u dvorcu Charlottenburg. Konceret će i ove godine imati dobrotvornu notu, dio sredstava bit će namijenjen za aktivnosti djece i mladih u hrvatskim udruženjima u Berlinu.
Savez planira i ove godine obilježiti rođendan Marka Marulića te ponovno organizirati Božićni domjenak. Prihvaćeno je pokroviteljstvo i pomoć Saveza SD Croatiji kod organiziranja nogometnog natjecanja TOP 12 koje se održava 16. lipnja u Berlinu kao i obilježavanja 20-te obljetnice rada KK Croatia te turnira koji organiziraju 19. svibnja  ove godine. Planom rada predviđeno je i obilježavanje 15 godina rada Saveza hrvatskih društava o čemu će konkretno više biti rečeno na idućem susretu pod krovom Saveza hrvatskih društava Berlina.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments