U SVJETLOSTI HODIMO …

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/
Mladi Hrvatske katoličke misije Berlin …točnije, članovi Zbora mladih i Franjevačke mladeži …organiziraju se i pripremaju za sudjelovanje na Susretu hrvatske katoličke mladeži 5. i 6. svibnja u Sisku kamo će se zaputiti predvođeni mladim svećenikom Ivanom Rozićem. Geslo susreta u Sisku je “U svjetlosti hodimo“. S pripremama za predstojeći susret, u Berlinu se već sada  …sastancima i dogovorima …intenzivno

započelo.  O sadržaju i poruci gesla i susreta, mladi će više saznati tijekom kateheza (organizator Susreta ih je poslao u vidu priručnika za pripreme mladih), odnosno upoznavanja s biblijskim tekstovima s kojima se u Berlinu započinje u subotu u 18 sati.
Budući sudionici i putnici za Sisak …na listi ih je do sada 38 …okupili su se na ovonedjeljnom misnom slavlju u crkvi svetog Bonifacija u Berlinu. Zbor mladih je tom prigodom predvodio čitanje te pjevao tijekom mise što je brojnim vjernicima pričinilo zadovoljsvo, posebno gledajući s koliko radosti i angažmana i kako kvalitetno mladi …predvođeni ravnateljicom i organizatoricom, Suzanom Smolković i Anicom Krstanović …sudjeluju u pjesmi i pripremama za Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisku.
Pri kraju misnog slavlja, berlinski župnik, fra Petar Čirko, zahvalio je mladima na predivnim pjesmama i izvrsnom pjevanju, istaknuo kako pripreme za Susret u Sisku teku prema planu, te mladima predao svjetiljku koja je za njih stigla iz Siska. Svjetiljka će biti upaljena za trajanja priprema, odnosno kateheza u Berlinu te će kao simbol pratiti mlade prema geslu Susreta –U svjetlosti hodimo, budimo svjetlo Kristovo. Više o Susretu hrvatske katoličke mladeži u Sisku na kojemu će sudjelovati i mladi Hrvati iz Berlina, moguće je saznati putem web stranice www.mladisb.hr.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments