PRIGODA ZA HRVATSKE UMJETNIKE

ANKICA KARAČIĆ, DIREKTORICA ICAA POZIVA HRVATSKE UMJETNIKE, DIZAJNERE
tekst: Sonja Breljak
Pisali smo nedavno o lijepim vijestima pristiglima iz Iserlohna. Naime, naša Ankica Karačić, slobodna umjetnica,  inicijator i organizator(sa suprugom Antom) likovnog natječaja za hrvatsku djecu iz cijelog svijeta, postala je s kraja prošle godine, direktorica, ICAA za Hrvatsku, međunarodme umjetnička asocijacija sa sjedištem u Seulu, Južna Koreja. ICAA svake neparne godine organizira svjetski festival umjetnosti. Prije je to bilo u Koreji ali i je sada politika da se po mogućnosti uvijek održi u drugoj Zemlji, zato  je prosle godine bio u Kini gdje je i Ankica Karačić sudjelovala i očito se vrlo dojmila organizatora, sudeći prema daljem razvoju događaja.
Uloga direktora pojedine zemlje, u ovom slučaju Ankice Karačić,  je u prvom redu, da bude selektor za odabir umjetnika za izložbe iz Hrvatske i iseljeništva. Dakle, to je jedna visoka umjetnička i  i statusna funkcija koja donosi puno obaveza ali i pruža mogućnost upoznavanja umjetnika i organizatora, umjetnosti u čitavome svijetu. Iz Iserlohna nam Ankica Karačić upravo piše kako je u tijeku priprema izložbe u organizaciji ICAA rte nam šalje sljedeće podatke.
1.Naslov izlozbe :19.21S ICAA,

2.Tema izložbe: Tekstil Art, uključujući dizajn cvijetnim otiskom, dizajn odjeće, ukras, izrada mode.

3.Razdoblje listopad ili studeni 2012.

4.Organizacija:21S ICAA i Shaoxing sveučiliste, mjesto  održavanja HANGZHOU u Kini.

5.Sudjeluje oko 40 zemalja

6.Boravak-smještaj i ishrana su besplatni. Svaki sudionik sam plaća putne troškove.

Pozivam mlade hrvatske umjetnike iz ovoga faha da mi se jave  preko Hrvatskog glasa Berlin.  Od prijavljenih ću odabrati dva-tri umjetnika za ovu izložbu u Kini. Uvjet za prijave je završena akademija ili studij dizajna i dobro vladanje engleskim jezikom …stoji u pismu Ankice Karačić, slobodne umjetnice i direktorice ICAA za Hrvatsku. Dragi umjetnici, dizajneri, modni kreatori, eto prigode! Javite se komentarom na ovaj teksti ili porukom na našu adresu: hglas.berlin@gmail.com.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments