SNAGA MEDIJA: -NI PO BABI …

piše: Sonja Breljak
Berlin/ Nakon što je Željko Mužević (na slici), slavonskobrodski novinar a i naš suradnik u rubrici Divan skitnje, na gradskom portalu sbplus u kolumni naslova Kako su  Stipa  i rode ispali s liste laureata, pisao o još jednom slučaju iz ladice “Il´po babi il´po stričevima”, na rečenu temu dogodio se preokret. Naime, posljednja vijest pristigla prije kratkog vremena iz Broda glasi: –Nakon ovoga teksta brodski gradonačelnik Mirko Duspara priznao je grešku “svoje” komisije i uvrstio Stipu, Malenu i Klepetana u ovogodišnje dobitnike Nagrade Grada Broda. S njim su se, za divno čudo i što je dosad neviđeno, složili i ostali gradski vijećnici.
Eto …lik iz kolumne, Stjepan Vokić , ljubitelj životinja i čuvar znakovitog, široko poznatog brodskog brenda -rode Malene i njenog Klepetana, ipak će postati dobitnikom jedne  od nagrada Grada Slavonskog Broda. Nagrada stiže u prave, skromne ruke a brodski preokret od “Il´ po babi …”do “Ni po babi …” govori kako u napisanom, u medijima, u novinama i novinarima, još inicijajalnog žara i pozitivne snage ima. Čestitke njima i svima …Stipi i rodama, onima koji su smislili, promislili  i onima koji su se (na vrijeme) predomislili … 

  

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandra Brnetić
Aleksandra Brnetić
12 years ago

Ova jako pozitivna vijest govori ne samo o snazi medija. Ona govori i o dvije važne ljudske crte bez kojih nema demokratskog i pravednog društva. O građanskoj hrabrosti i o snazi duha da se javno prizna vlastita greška. Od sveg srca čestitam kolegi Željku Muževiću na potezu a brodskom gradonačelniku Mirku Dusparu i članovima komisije na ispravljanju vlastite odluke. Želim da toga bude više u hrvatskom društvu, i u onome dolje i tu vani.

Srdačno iz Berlina

Josip Mayer
12 years ago

Poštovana Sonja

Ovaj puta kako vidimo..ni po babi.. ni po stričevima..je snaga medija..upravo potakla mnoge na drugačija razmišljanja.

Kopic Elizabeta
Kopic Elizabeta
12 years ago

Hvala Zeljku na napisanom tekstu koji je probudio čelnike Grada Slavonskog Broda. Dosta su oni toga zaboravili (namjerno) tako da ja osobno mislim da se te nagrade ipak dodjeljuju i po babi i po stricevima. Rado cu ih podsjetiti na Domovinski rat a i sada da se pokusaju sjetiti svojih zavicajnih klubova izvan Grada Broda i Republike Hrvatske, ali sreca pa ljudi kao sto su zavičajci nisu i neće zaboraviti Brod i u njemu građane kojima je pomoc i te kako potrebna.

Pozdrav Zeljku od Lize iz Berlina