DEVET PRVOPRIČESNIKA U KOBLENZU

tekst i foto: Jakov Vranković
Koblenz/ U nedjelju 6.svibnja, u Katoličkoj misiji Koblenz, bilo je svečano, prepuna crkva a u prvom planu  naši prvopričesnici: Anđela, ,Pamela, Ivana, Paula, Ante,Toni, Josip, Kristijan, Karlo i pratnji četiri mala anđelića. Sretni su bili svi a posebno njihovi roditelji. Misno slavlje je predvodio  voditelj misije vlč.Stjepan Zadravec, koji je u nadahnutom propovjedi istaknuo važnost njihovog današnjeg velikog dana, značenje za ovaj njihov prvi susret kada primaju Isusa Krista, pristupaju k njegovom stolu i uz nadu da će tako voditi i  čitav svoj život.
Bili se prekrasni u bijelini, dostajanstveni upravo onakvi kako i dolikuje kada prvi put pristupaju k stolu gospodnjem i postaju punopravni članovi crkve.
Tijekom sv.mise u kojoj su sudjelovali i njihovi roditelji kao čitači, oni su pjesmom zahvalili vlč.Stjepanu na brizi ,a nije se zaboravilo ni njihovu vjeroučiteljicu gđu.Ivu Lesicu koja ih priprema.
Zasluge ima i Diana Vranješ koja radi sa predskolskoj djecom a onda dobro spremna preuzima gđa.Iva. Roditelji su kao i uvijek skromnim darom zahvalili njihovoj učiteljici i zaželjeli da još dugo vodi njihovu djecu.I na kraju moramo spomenuti obitelj Đine i Bože Serdarušić koji su imali trojicu prvopričasnika Ivanu, Paulu i Antu.
Poslije je slavlje nastavljeno u obiteljskom krugu ovaj dan tradicionalno treba posebno proslaviti.A mi uz čestitke našim malim prvopričesnicima, njihovim roditeljima posebno moramo istaknuti našu i ostale misije koje djeluju u ovoj našoj drugoj domovini. Što bi bilo da nema naših misija?.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments