POLAZIMOOO …

DNEVNIČKI ZAPIS S PUTOVANJA NA SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U SISAK
Piše: Matea Marić …članica Zbora mladih HKM Berlin …1.dio
Četvrtak uvečer – 3.05.2012 – Polazak iz Berlina

19:15. Zadnji koraci do mjesta okupljanja. Koja nervoza, koje uzbuđenje! Neki su već stigli. Prije pet mjeseci sam se  još i šalila ,,ma ima jos dugo do Siska‘‘ a sada polako realiziram da to ne mogu više reći jer smo Sisku bliži nego ikada prije. Vidim da se štapovi buše da stavimo naše platno kojim ćemo se predstaviti sa neizmjernim ponosom da smo članovi Hrvatske katoličke misije Berlin, najudaljenije Misije koja će nazočiti susretu.
Fra Ivan dolazi a pod rukom paket s našim majicama koje smo potom za zajedničku sliku obukli. Paše, ne paše! Ma koga briga! S osmijehom na susret krećemo pa zato i te stvari postaju nebitne.

Iako mnogi niječu uzbuđenje, primjećujem radost i žar u očima. Dok se prtljaga smješta u autobus mi smo iskoristili priliku da stanemo u krug, uzmemo se za ruke i zapjevamo himnu ovogodišnjeg susreta. Znakove ćemo ako Bog da do Siska još utvrditi:). Iako se rastanak bližio znala sam da je uzbuđenje jače nego svaka tužna pomisao i tako smo se pozdravili od naših najdražih i svećenika koji su nam, skupa s roditeljima mahali dok smo ulazili u autobus. Potom je naš župnik fra Petar još jednom ušao u autobus da nam iskaže svoje zadovoljstvo što će mladi njegove Misije moći sudjelovati na ovom posebnom okupljanju Hrvatske mladeži. Zatim smo zajedno Boga zamolili za Njegov blagoslov i sretan put a zadnja rečenica koju je župnik izrekao jest ,,Pozdravite mi moju sestru!‘‘

20:30. Vrata busa se zatvaraju a roditelji mašu. Vjerujem da su i oni sretni i ponosni. Sigurno nestrpljivo iščekuju slike i nova iskustva koja ćemo steći.

Članica zbora, u autobusu dobro poznata kao ,,DJ Jopa »,  pripremila je kompilaciju hrvatskih pjesama da ugrijemo glasnice, a to se najbolje može s himnom susreta ,,U svjetlosti hodimo’’. Od prvog otpjevanog takta osjećali smo zajedništvo koje ćemo narednih dana intenzivirati. Onda je slijedila ,,Croatio iz duše te ljubin’’, pjesma koja se orila kroz  autobus, kao i mnoge druge.

22 :15. Slijedi ,,Speed-Dating’’. Osobe koje sjede na sicevima u sredini busa mjenjaju mjesto i kreću u istom smijeru. Potom svaki par ima mogućnost u roku jedne minute upoznati nove strane susjeda. I tako je počeo prvi krug upoznavanja. Negdje je odjekivao smjeh a neki su našli zajedničke interese pa je to i bio prvi korak novim poznanstvima među nama mladima.

Nakon prve pauze kod grada Hof-a, nastavili smo s krunicom a zatim je većina polako ali slatko usnula …


0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments