“KOŠARICA” POSTALA “RUŽICA”

KRATKA PISMA IZ DOMOVINE
piše:
Marija Matijašević
Stružec
/Kako su se zaredali poljodjeljski poslovi i poslovi u vrtu …a korova ima uvijek …smanjio se i dolazak žena u radionicu. A i preselila sam ju kod mene kući, jer ovdje imam sve kad nešto zatreba …u domu nema, nego trči kući, ako što fali.
A ovdje imamo i poslugu za topli čaj! 🙂
I tako …dok su mama i baka došle u radionicu, za njima je došao i dečko, nastavio crtati što je popodne započeo. I ostao s nama do kasno u noć.
Plus toga …i Prve pričesti i Krizme su dale svoje. Pripreme su velike. Ove nedjelje je Pričest, a iduće je Krizma, pa žene imaju puno posla.
Osim toga zaredale se i svadbe, pa se rade i pripremaju kitice za svatove  i ukrasi.
No, njih (nas) nekoliko vrijednih, ipak ne odustaje!
Heklamo pa heklamo, svaki slobodi trenutak hvatamo se hekladlina, jer treba dosta vremena, dok se napravi ovako lijepa ruža. Jučer nas nisu otjerali “ledenjaci”, “Pankracije” “Bonifacije” itd, kad je temperatura pala i za 20 stupnjeva.
Svakoj ruži se divimo. Neke imaju i ime kao “Kraljica noći”. Ma,  svaka nam je lijepa na svoj način.
Kao i košarice prije …svake koju smo prodale ili poklonile … žao nam.  Takvu nećemo nikada više napraviti, sve su one unikati.
Ove heklane ruže su novi poticaj onima koji vole ručne radove i žele da se očuvaju stari ručni radovi, naših baka. Hvala im. A o umješnosti i uspješnosti …e, to prosudite i sami.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments