POSLJEDNJE KOLO

Posljednje kolo Savezne lige Berlin u futsalu/ plus zaostale utakmice/

tekst i foto: Ivo Dorotić
Berlin/ SD Croatia-FC Berlin 3:1 (1:1) Igrano u Sportdvorani Zelendorf. Pred oko 50-ak gledatelja. SD Croatia je velikom mukom izborila pobjedu, protiv tradicionalno neugodnog protivnika. Na kraju je omaleni Marschel pridonio ovoj zasluženoj pobjedi. On je naprosto neumoran. Ujutro je na turniru hrvatskih klubova “TOP 12”, bio jedan od najzapaženijih sudionika i najbolji strijelac turnira sa 6 pogodaka a navečer je bio trostruki strijelac za pobjedu SD Croatije protiv FC Berlin.
Strijelci: 0:1 (3.) Özekan; 1:1 (18.) Marschel; 2:1 (33.) Marschel; 3:1 (35.) Marschel.
Suci: Rene, Kurke i Thiele, dobri.

 Zaostala utakmica Savezne lige Berlin

Unaited Futsal – SD Croatia 8:1  (4:1) Igrano Sportskoj dvorani Zelendorf pred oko 30 gledatelja. Nakon dugo vremena SDC je imala par igrača više nego inaće, igrali su:
SD Croatia: Rogalla (5 obrana)-Getzalla (1 pogodak), Schrodter (1x) ©, Vukadin, Padis-Redjabali, Marschel (2x), Beier (2x), Gray, Duvnjak (2x).
Unaited Futsal
: Baldurill (6x)-Arohn (1x) ©, Ilgas, Schardiras, Schulz, Hempai-Pedersen, Desgoj.
Suci: Thiele, Kurke I Seidel, vrlo dobri.

Najbolji igrač: Marschel, kojem je ovo bio treči dan za redom na sportskim terenima Berlina, dva puta futsal, TOP 12 turnir i 90 minuta na travi. Idanas je postigao 2 pogodka, 2 puta je namjestio pogodak suigračima i 3 puta pogodio vratnicu. Na kraju više nije mogao ni stat na nogama. U berlinskoj Verbandsligi (nogomet) su mu novinari dali mjesto u najboljoj jedanestorici, a uz sve to je postigao i 15 pogodaka. Ove i prošle godine je bio u ekipi koja je postala amaterski prvak Berlina i na taj način ostvarila ulaz u Oberligu.
Menadžer Ćesić nije bio zadovoljan igrom. Efikasnost nije kako bi trebala biti. Sedam stopostotnih prilika su propustili igrači u plavim majicama, a to bi  se na kraju moglo i osvetiti, jer SD Croatia ima  najlošiju gol razliku od svih ekipa koje računaju da bi mogli postati prvaci. “Kolo vode”  igrači Srbije dok je Croatia treća s tri bod manje i jednom utakmicom manje.

Zaostale utakmice se igraju u subotu 25.08. kada SD Croatia igra protiv LFC i FK Srbija protiv FC Arsenala gdje je došlo do razdora izmeđ menadžera Meinhardta i ekipe, koja je namjerno izgubila utakmicu protiv Unaited Futsala s rezultatom 12:11.

Kada bi SD Croatia pobijedila a Srbija izgubila što je nakon današnje situacije, skoro pa nemoguće, onda bi sve četire momčadi bile poravnate. I dalje bi SD Croatia bila treća jer nam gol razlika nijetoliko dobra kao kod LFC +53, FK Srbije +47 i kod SD Croatie samo +35. Najbolje bi bilo da mi sve utakmice pobjedimo, sa što večim rezultatom i onda ćemo obračunavati na kraju kao i prošle godine.

Druga ekipa je prva u Bezirksligi i mogla bi se dogodine takmičiti u Landesligi, vodi bez izgubljenog boda +5 bodova od Reinikendorfa Füchse i najboljom go razlikom..

I još par zianimljivosti: Berlin ima najviše registriranih ekipa, njih 49, koje su raspoređene u tri lige i 4 odjela. U Berlinu se igra najbolji futsal, što ove godine nije bilo dovoljno za osvajanje prvog mjesta, jer je bilo i drugih faktora koji na tako nešto utjeću.

U subotu 23.06. u 16,00 sati, igra SD Croatia 2 protiv Tennis Borusie 2, u Sporthalle Zelendorf, Onkel-Tom-Strasse 58, 14169 Berlin.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

Ali futsal na koji smo bili ponosni, jer se je Croatijas njim vinula na vrh i postala 2x prvak Njemačke danas nažalost ne živi. Sami smo joj zadali smrtonosni udarac, čija je to “ruka” bila za sad se nezna. Samo je jedna činjenica do voditelj futsala više nije prijavio ekipu, jer mu je bio pun “šufit” svega. Mnogi će upirati prstom u Slobu, ali najveći krivci su oni koji su tražil pare u amaterskom sportu, dok naši igrači futsala u Hrvatskoj, odlazeza “za korom kruha” u Emirate, Japan itd. Zasigurno su mnogo bolji igrači od “All Stars” koj je Hrvatska… Read more »

Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
11 years ago

Bog prijatelji, trebalo mi je mnogo vremena da shvatim riječi mog prijatelja i trenera nad trenrima Luke Kaliterne, koji je u jednom razgovoru izmedju njega i Lea Lemešića na drugoj strani mene. Naime barba Luka je pokušao pojasniti meni i Leu, DA GOL NE DAJU NAPADČI,VEĆ GOL DAJE IGRA. Svi su se u gledalištu čudili da Španija ulazi bez napadača i na frapantan način i zahvaljujući blistavoj tehnici, koji igrača imaju iz FUTSALA, dominira u igri. Mehmet Schohl je ustvrdio da je jedino Hrvatska nacionalna vrsta- uspjela da igra i da se donekle suprostavi. Moramo znati da je Crvena Furija… Read more »

Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
11 years ago

Dragi prijatelji moram da se izvnim rezultat je 1:8 (1:4),
ali to se i vidi iz teksta,

lijep pozdrav svima
Ivo