FILM O 3 DANA

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin
/U dvorani Hrvatske katoličke misije Berlin je u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke,  prikazan dokumentarni film naslova „3 DANA“, kojeg su autori; Zdenko Jurilj(redatelj), Tomislav Topić, Tomislav Bubalo i Antoni Ćorić. ”3 dana” je vrlo dobro urađen dokumentarni film koji iz prve ruke prikazuje što se 7., 8. i 9. svibnja 1991. godine događalo u mjestu Polog između Mostara i Širokog Brijega, kada je puk stao pred kolonu od 100 tenkova i oklopnih vozila tadašnje JNA i nije dozvoljavao prolaz
Bilo je zanimljivo pratiti uzbudljive događaje, trodnevnu neizvjesnost naroda i vojnika. U filmu govore neposredni sudionici zbivanja, svjedoci vremena.
Filmsku večer je otvorio Mijo Marić, predsjednik HSK, a goste je, kao domaćin, pozdravio i fra Petar Čirko, voditelj HKM Berlin. Gosti večeri bili su: Tomislav Bubalo – producent filma, Tomislav Topić – montažer filma,  Zdenko Ćosić- premijer Zapadno- hercegovačkeBeschreibung: http://www.hrvatskiglas-berlin.eu/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gifŽupanije BiH, Ante Mišetić – predsjednik skupštine Zapadno -hercegovačke Županije i Ivan Čorić – ministar gospodarstva Zapadno -hercegovačke Županije.

Po odgledanom filmu, gledatelji su bili  u prigodi postavljati pitanja o aktualnoj situaciji, Zdenku Ćosiću, premijeru Zapadno-hercegovačke županije BiH. Čosić je govorio u majorizaciji Hrvata, potrebi registriranja i sudjelovanja na izborima u Bosni i Hercegovini te o ideji, težnji i cilju ostvarenja trećeg entiteta kao mogućnosti i uvjeta opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini.
Dokumentarni film “3 DANA” bit će u sljedećim danima prikazan i u brojnim drugim gradovima Njemačke.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments