UMRO BORIS SPREM

ZAGREB – Predsjednik Sabora Republike Hrvatske Boris Šprem preminuo je rano jutros po europskom vremenu u MD Anderson Cancer Center u Houstonu od posljedica teške bolesti.

Usprkos intenzivnoj terapiji došlo je do daljnje progresije bolesti, a tijekom jučerašnjeg dana došlo je do pogoršanja stanja uz zatajenje vitalnih funkcija, priopćili su iz Ureda predsjednika Sabora. Tijelo Borisa Šprema narednih će dana biti dopremljeno u Hrvatsku.

Šprem je duže vremena bolovao od teškog oblika raka – multiplog mijeloma. Bolest se prvi put pojavila prije nekoliko godina, no uspješno je liječena, te se Šprem mogao vratiti na svoje radno mjesto u saboru i Gradskoj skupštini. Nažalost, bolest je ušla u relaps ove godine, i Šprem je morao biti upućen na bolničko liječenje.

Zbog težine i rijetkosti njegove bolesti, Šprem je otputovao na liječenje u Houston, u kliniku MD Anderson, jednu od najboljih svjetskih ustanova za zloćudne bolesti krvi. Nakon što su iscrpili sve druge opcije, liječnici su započeli tretman eksperimentalnim lijekom namijenjenim oboljelima od multiplog mijeloma, no Špremovo se stanje nastavilo pogoršavati.

izvor: Jutarnji list

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
11 years ago

Hrvatska je sa.. Borisom Špremom

sasvim sigurno na gubitku..jer je sa njegovom teškom neizlječivom bolešću .. izgubila odlučnog kvalitetnog političara posebnog kova i dobra čovjeka. Osobno sam ga rado pratio sa posebnom pozornošću..njegovo je političko ponašanje prema kolegama u Stranki i Oporbi..uvjek bilo na pravome mjestu.

Svaka mu čast i Bog mu dao lahko duši.