NE LJUBIMO RIJEČIMA NEGO DJELIMA

piše: Marija Kukić
Svima nam je znano koliko je u svijetu, ali i u našoj zemlji siromašnih i gladnih usta. Koliko je samo dječice koja gladuju, koja nemaju mogućnost obrazovanja, prava na bezbrižnost… Ali, ni njihovim roditeljima nije ništa bolje.

Ove godine papa Franjo predložio je da se 33. nedjelja kroz liturgijsku godinu proglasi Svjetskim danom siromaha. Sam je svojim primjerom pokazao da su siromasi ljudi koji su stjecajem različitih nezgodnih okolnosti, to postali. Ne razlikuju se od ostalih …

više

“ŠAPICE” U BERLINU

Gradsko kazalište mladih Split gostuje u Berlinu

Pozivnica (5)Berlin/ Hrvatska nastava Berlin organizator je skorog berlinskog gostovanja Gradskog kazališta mladih Split.

Naime, ovo kazalište predstavit će se berlinskim Hrvatima, djeci i njihovim roditeljima, predstavom naslova “Šapice”, u nedjelju, 10. prosinca u 13 sati i dvorani Hrvatske katoličke misije Berlin, na adresi:  Feldstr. 4, 13355 Berlin.

‘Šapice’ su predstava za najmlađe u kojoj će se naći i svaki roditelj koji nije zaboravio na dijete u sebi. Kroz poučnu i toplu priču o prijateljstvu, ljubavi i dijeljenju, smještenu pred sami Božić, vode nas Dona i Mrš, dva psa koji to mozda i nisu. Kroz priču, pjesmu i ples naučit će nas kako je ljubav jedina stvar na svijetu koju kad dijeliš s drugima, ostane ti je još više.

više