SMIŠAN NEKI NAROD

iZ DRUGIH MEDIJA …politika.com
Čitam, evo, da imamo bogataša sasvim solidan broj. Prema našim vrlim, nazovi-medijima, to je pozitivan podatak s kojim se treba ponositi. A kako se tu u rvackoj postaje bogataš, nije neka tajna: treba se nać u pravo vrijeme na pravoj strani (u pravoj stranci), biti dovoljno uvjerljiv kako ćeš bezpogovorno služiti partiji, državi, crkvi, zavisno od trenutnih okolnosti, i prije svega biti pokvareni kurvin sin cijepljen od svakog morala, etike i sličnih besmislica. Naglašavam da je ovo moje mišljenje, i dozvoljavam da ima i jedan broj ljudi koji su se obogatili poštenim radom i svojim idejama (recimo oko 2%), ali opet su morali spretno balansirati u bespućima rvacke politike da bi sačuvali svoj kapital.
Za potvrdu ovih mojih državohulnih teza navodim samo imena brojnih kutla, gucića, radića, šarinića, valentića, gregurića, čermaka, pašalića… i jačih kalibara, mudrinića, todorića, keruma, rajiča… Da ne bi mislili da prozivam samo adz-jce, ima tu i „lijevih“, fižulića, vojkovića, granića (onog što mu kosa naopako raste, letričar ko i ja), jamba, ali boga mi i linića, čačića i – josipovića, bog da mi dušu prosti :).
Sva je ta bratija iskoristila zakone (ili rupe u njima) koje je napravio meštar svih pravničkih lopovluka seks sa kvačicom uz pomoć svojih plaćenika sokola, smrdelja i sličnih pravnih eksperata, pa je sve legalno, od jacina stana, tuđmijeve vile, pa do orešarova kamenoloma i svih kutlinih uspješnih firmi.
Samo da podsjetim na tipa koji je sve prodao u kanadi i došao nam donijeti blagostanje sa svojim patentom na gaćama, dobio puste kredite koje ko zna treba li uopće vraćati, napravio pustu štetu u rvackim cestama, televiziji, te na kraju počinio, po mom mišljenju, zajedno sa škegrom, veleizdaju uvaljujući zlatnu koku t-com nijemcima, a sve u cilju osobnog bogaćenja. I sad nam mudruje ko šef nekakvog HUP-a sa onim bogobojaznim, prosvjetiteljskim lišcem. A da držimo do sebe, otperjao bi u kanadu nazad samo sa onim patentom na gaćama kojeg je navodno plemenito donirao rvackoj.
Ili ono što nazivaju mravak-pokajnik, koji prizna krivicu i sjedne u terenac od 200. 000 ojera koji je poštenim radom zaradio za totalnu štetu napravljenu hep-u.
A s druge strane imamo linića, satra se čovjek od spašavanja nas od sebe samih, pa preko vikenda skokne na odmor u – monte karlo, heh. A di su dionice kroacija banke g. liniću? Nisu li one pomogle da se tako „efikasno“ uspjevaš odmarat ( sam sam zakinut tu za oko 7000 DM tadašnjih, pa me svrbi, hehe, nisam ja letica ili josipović da ih uspijem izvući na mig da će sve otić u božju mater).
I tako to ide u našoj krvlju izborenoj a šaptom (financijski) paloj domovini, no ima jedan poseban fenomen koji mi upada u oči, a to je uspješnost dama naših vrlih muževa na vlasti ( molim ženski dio pollitike da me ne napada odmah, ja žene obožavam).
Počnimo od početka sa našom bakom ankicom i njenom legendarnom izjavom kojom je pokakala mene, moja tri sina, a vjerujem i dosta drugih, kako bi voljela da je više rvatića sposobno kao njeni unučići. Je li ta gospođa ikad završila osnovnu školu, nije mi poznato, ali je bila uspješna voditeljica zaklade za djecu, humanitarka kojoj su i zgradu napravili za njene aktivnosti, itd. itd. Zanima me kakvo je sad financijsko stanje te zaklade.
Ili kćerkica seka/sutjeska, jedna od najsposobnijih menađerica 90-tih (misis 10 ili 20%, nije ni bitno).
Pa onda dolazi na vlast preminuli „odlučno možda“, te njegove dame postaju iznenada jako važne, sposobne, nezamjenljive (jedna ode u ustavni sud po ekspresnom postupku, druga postade šefica razminiranja i još nekih humanitarnih aktivnosti i tako to).
Onda preokret, pa sankijeva dama postade najznačajniji arheolog u rvata, čak se i škola u kojoj nema nijednog učenika kompletno obnovila da bi njeni kopači imali gdje spavat, zna se ko je određiva prioritet gdje će se i tko će istraživat nalazišta, itd. A najvjernija primadona (kud ivo tud i ja) oktroirana za premijera kad je drivi dopi*zdilo (ovako ili onako).
No tradicija se nastavlja. Trenutno pratimo nagli uspon mlade lepotice koja se odaziva na milanović, žena je praktično nezamenljiva u promociji ovoga i onoga, uz svesrdnu pomoć naših ljigavo-ulizičkih medija. Reka je brada (mesić) onomadne, otvoriš paštetu, a milanovićka u njoj :). Koja li je slijedeća uspješnica, da mi je znat. I da, baš me zanima jel se za ove nadasve plemenite djelatnosti ovih dama zalijepi i koja kuna?
E, jesmo mi rvati smišan neki narod.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments