SPOMEN KOD GLAVNOG KRIŽA

tekst i foto: Jakov Vranković
Koblenz/ I ove godine kao i mnogih ranijih, Hrvati koji žive u prijateljskom gradu Koblenzu obilježili su blagdan Svih svetih svečano s posebnim sjećanjem na svoje drage kojih više nema među nama. Počelo je svetom misom kou je predvodio župnik Stjepan Zadravec. Crkva je bila dobro ispunjena, svi ovi Hrvati koji su svoju domovinu Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu napustili prije puno godina nisu i neće nikada zaboraviti svoje drage pokojnike. Sveta misa služena je za sve pokojne iz naše misije i njihovih dragih iz obitelji koji su svoje vječno počivalište našli u grobovima diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Poznato je da mngi odlaze u domovinu na grobove svojih dragih a ovdje u Koblenzu naši vjernici poslije svete mise odlaza na obližnje Glavno groblje, ispod Križa se dostojanstveno pomole, zapale svijeće i na taj način odaju dužno poštovanje svojim dragima: očevima, majkama, braći, sestrama a neki i svojoj djeci koji su svoj vječni mir našli u dragom zavičaju a koji je nama stalno u mislima.

Eto mi smo ovdje u ovoj prijateljkoj zemlji nikada nismo i nečemo zaboraviti gdje pripadamo. Naše katoličke misije su nam u tome glavna vodilja kojima od srca zahvaljujemo.  Našim dragim pokojnicima  hvala za sve i počivali u miru.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments