BAŠ SMO SLAVILI

tekst i foto: Josip Mayer
DSC00545
Hrvati u Stuttgartu i okolici proslavili su Novu 2015. godinu na mnoštvo različitih načina, manjim ili većim organiziranim silvestarskim partijima u mnogim klubovima i kulturnim zajednicama.

Bilo je različitih glazbenika kako iseljeničkih tako i onih pozvanih iz domovine.

Nova godina je uz domaće specijalitete, kolače, jela i pića te poznatu glazbu „Ivos-s Band“, dočekana i proslavljena i u prostorijama doma Društva hrvatskih građana „Miroslav Krleža“, na adresi Fellbach Schondorfer Str.33 – 70736 Felbach.

2015-4Među brojnim gostima moglo se je zapaziti roditelje naše poznate europske i svjetske pijanistice Diane Brekalo kao i roditelje našeg poznatog nogometnog znalca Fredija Bobića.

Valja napomenuti, za Društvo hrvatskih građana „Miroslav Krleža“ se odavno govori i piše kako je jedno od najorganiziranijih udruga u Baden-Württembergu.

Osim organiziranja manjih proslava, plesnjaka i zabava u svojim prostorijama, poznati su i po organiziranju veće priredbe  kao što je Banska večer. Uz to, sudjeluju i u raznim projektima grada Fellbacha, poput Dani nacija i tradicionalne vinske fešte na kojoj Hrvati predstave i dio svoje kulture i običaja.

I tako …Hrvatska udruge građana „Miroslav Krleža“ iz Fellbacha raste iz godine u godinu, sve je veća i  organiziranija a time ujedno i uspješnija.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments