ZAGREB DAROVAO BERLINU …

… BOŽIĆNO DRVO U SRED JEDNOG OD NAJLJEPŠIH TRGOVA NJEMAČKE METROPOLE
tekst i foto: Sonja Breljak

 

 

 

 

 

 

 

 

Berlin/ Jučer je u sred Gendarmenmarkta, jednog od najljepših berlinskih trgova postavljeno veliko božićno drvo, “dar Zagreba Berlinu”, koje će biti centar poznatog božićnog sajma “Weihnachtszaubers Gendarmenmarkt” čije otvaranje se, po deseti puta za redom, očekuje 26. studenog 2012. godine.

Božićno drvo, točnije plava smreka, nabavljeno je u jednom privatnom vrtu kod Karlshorsta a troškove transporta do središta Berlina snosi hrvatski glavni grad. Božićno drvo će biti ukrašeno ovih dana sa čak 100 000 svjetiljki. Ovaj božićni dar Zagreba Berlinu, jedan je od prvih vidljivih poteza suradnje i razmjene,  nakon što je ove godine u Berlinu, za posjeta zagrebačkog gradonačelnika, potpisan sporazum o suradnji i prijateljstvu  dvaju gradova.

Inače, Zagreb, tradicionalno daruje božićno drvo Rimu i Beču a evo sad se takvim darom, može pohvaliti i Berlin. Njemački tisak najavljuje kako se za otvaranja “Weihnachtszaubers Gendarmenmarkt”, 26. studenog, očekuje i dolazak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments