DARIVANJE U KOBLENZU

tekst i foto: Jakov Vranković
Koblenz/ Crkva St. Franziskus u Koblenzu bila je skoro premalena da primi sve ovdašnje Hrvate koji su sa svojom djecom došli i iz udaljenih mjesta. Prva nedjelja adventa  početak je kada se dostojanstveno treba pripremati da bi u kršćanskom duhu dočekali Isusovo rođenje. Pored misijskog zbora i tamburaša, na sv. misi su nastupila i djeca koju je uspješno pripremila njihova teta Dijana. Na koncu mise vlč. Stjepan je blagoslovio adventske vijence. A onda je slijedilo ono čemu su se djeca posebno veselila, dolasku Svetog  Nikole kojeg su dočekali pjesmom. Sv. Nikola (Đoni Lučić i sam otac dvoje djece) je podijelio malenima darove. Svi su bili veseli i razigrano su skakutali dvoranom a sve  su sretno gledali njihovi roditelji, bake i djedovi.

Nakon darivanja djece, voditeljica Milena Bagić pozdravila je sve nazočne i zaželjela ugodno poslije podne.Vlč Stjepan je s nazočnima izmolio Oče naš i pozvao sve na ručak. Domaćice se pripremile obilato jela a to nije bilo lako kada je dvorana bila prepuna kao možda nikada. Bilo je tu domaćih specijaliteta a glavna je bila sarma. Nije falilo ni domaćih kolača.

Kako je najavio vlč. Stjepan, sav prihod od ovog slavlja nemijenjen je siromašnoj djeci u Africi a što je ostalo od darova bit će odneseno u ovdašnju dječju bolnicu. Za pravi domovinski ugođaj pobrinuli su se naši tamburaši. Sve je bilo odlično. A meni ostaje samo da pohvalim sve mlade majke koje su to zaista fenomentalno pripremile.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments