OTKAZANO

tekst: Sonja Breljak

Berlin/ Zdravlje prije svega. U ovu rečenicu sažeo bi se cilj koji se želi postići suzbijanjem epidemije koronavirusa a putem raznih mjera koje se svakodnevno sprovode.

Jedna od takvih je i otkazivanje, odgađanje, pomjeranje i neodržavanje raznih događaja od koji su neki uobičajeno privlačili i po nekoliko tisuća pa i stotine tisuća posjetitelja.

Nepoznatost i nepredvidivost širenja virusa navodi na oprez  i odgađanja čak i vrhunskih kulturnih događaja, u Hrvatskoj, Njemačkoj i u brojnim država širom svijeta.

Oprez pred nepoznatim virusom, utjecao je kako na manje tako i na veće kulturne, vjerske, sportske, političke i humanitarne događaje i u Berlinu. Nisu održane velike manifestacije poput ITB-a – turističke burze, Leipciškog sajma knjige, Donausalona, sportskih susreta… Pretpostavka je, bit će toga još.

Iz Berlinske biskupije su netom informirali kako se ove godine neće održati tradicionalni Bußgang – Pokornička procesija planirana za subotu 21.03.2020. No, Biskupija poziva na pojedinačnu, osobnu molitvu te u tom smislu, radi detaljnije pripreme upućuje na svoju stranicu www.erzbistumberlin.de.

I Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin je, ponukana događajima i vođena aktualnim informacijama i zaštitom zdravlja svojih članova, zatvorila svoja vrata do kraja ožujka.

-Dragi članovi, do travnja su otkazane sve aktivnosti: folklor, pjevanje, kartanje a i skupština zakazana za 22.03.2020. O novim terminima ćete biti objavješteni na vrijeme. Ostajte zdravo!

Ovo su riječi predsjednice Hrvatske zajednice Berlin, Karmen Meić, koja je netom obavijestila i sve prijavljene za putovanje u San Remo, Nicu i Monaco, točnije na tamošnji međunarodni folklorni festival, da je organizator Festivala, otkazao održavanje festivala u travnju a ostavlja mogućnost trajanja ovog festivala na jesen, u listopadu/ studenom te je stoga i planirano putovanje članova i prijatelje Hrvatske zajednice Berlin – odgođeno za neko bolje (možda jesenje) vrijeme.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments