NOVI BROJ FENIXA

FENIX -Novi broj na kioscima 

tekst: Marijana Dokoza
Tiskan je novi broj Fenixa koji će se naći u prodaji od petka 11. siječnja. Dvojezični hrvatsko-njemački mjesečnik koji izlazi za Njemačku, Švicarsku i Austriju u novom broju donosi niz zanimljivih tema o događajima iz domovine i iseljeništva.

Uz glavne teme ovog broja donosimo aktualnu priču naslova “Hrvati protiv Kinseyeva spolnog odgoja u školama”. Očima žene novinarke Fenix opisuje svakodnevni život u najvećem europskom bordelu u Kölnu. Tu je i razgovor s dr. Ivanom Đikićem priznatim hrvatskim znanstvenikom koji je dobio milijunsku njemačku nagradu za rad u otkrivanju složenih funkcija „poljupca smrti“.

Fenix piše o djeci koja se boje željeti, a kojoj je potrebna pomoć, potom o Veri Grgić, ženi koja je 44 godine služila hrvatskoj crkvi i vjernicima u Mainzu. Hrvatska kulturna društva iz domovine i iseljeništva osvajaju međunarodne nagrade u Austriji i Češkoj.

Svakako su zanimljive priče i intervjui s poznatim hrvatskim zvijezdama pjevačicom Jelenom Rozgom, Streetstyle fotografom Goranom Čižmešija, Ivana Martinović, Alkari… Saznali smo zašto pjevač Ante Matić još ne izdaje novi album, što radi poznati hrvatski glumac u iseljeništvu Josip Čuljak, zašto je nekada najpopularnija hrvatska pjevačica Tajči pobjegla iz Hrvatske, a potom se vratila.

Tu su priče o uspjehu obitelji Rakitić, nogometašu Tinu Ištvaniću, mladoj talentiranoj odbojkašici Ivani Vanjak, Marku Osmakčiću, 14-godišnjoj teniskoj nadi …

Ove i još brojne zanimljive teme pronađite u novom broju mjesečnika Fenix.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Adnan
Adnan
11 years ago

Gdje bih mogao procitati to sto pise u vezi Ante Matica,dali to postoji negdje na internetu ? Hvala na odgovoru,unaprijed !

Dubravka Borić
11 years ago

Dobro je to što postoji FENIKS, ali… (ja ga vjerojatno neću vidjeti.)

Josip Mayer
11 years ago

Marijana

Ljudi me neprekidno pitaju gdi “FENIKS” izlazi..pa bi bilo dobro malo to..zajednički i na ovaj način pojasniti i prokomentirati.
lp-jm