OBJAVLJUJEM RAT

piše: Martina Budimir
Od danas i službeno stupa na snagu objava rata protiv najvećeg neprijatelja ikada, protiv Vremena!

Dozlogrdilo mi je neprestano biti u trci s tim vječito mladim gospodinom. Kako li samo nikada ne izgubi snagu! Ja što starija, on sve mlađi.

Trčim maraton u kojem nemam šanse i danas čvrsto odlučujem, neću više! Dajem svečano obećanje sebi, svojoj obitelji i svima vama, dobronamjernim čitateljima. Od danas ja upravljam njime, a ne on sa mnom i svakom porom moga života.

Kako li to samo jednostavno zvuči, a u stvarnosti…? Pa, zar se ne bi netko drugi do sada već sjetio čarobnog recepta, učinkovitog oružja protiv njega, da to oružje uistinu i postoji?

Svečano proglašavam otkriće velike istine, zlatnoga grala za kojime milijuni tragaju. E, pa drago moje Vrijeme, savladat ću te najjačim oružjem: dobrom voljom, šakom strpljenja i prstohvatom zdravog razuma.

Od danas, drago moje Vrijeme, okrećem novu stranicu. Ja određujem kada, koliko i kojim redoslijedom! Ja određujem prioritete. I baš me briga što ćeš me s podsmjehom podsjećati da nisam sve stigla! Sebi nisam! Moj izbor, moja odluka, a kad konačno mirna i zadovoljna počnem Vrijeme provoditi sa sebi dragim osobama, smijat ću se i ja tebi, jer ja ću tebe provoditi, a ne ti mene mahnito voditi!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Morski čovik
Morski čovik
11 years ago

Ma za gospu blaženu ovo je dobro i ja bi malo dopunija ….šaka suza vriča smija ća je život vengo fantažija…..Lip pozdrav Martina samo naprid udri po temu dušmaninu njegovom veličanstvu VRIMENU.