SUSTIĆI PROPUŠTENO

Posjet Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija nakon 33 godine

piše: Marija Matijašević
Zagreb/
Kazalište komedija je malo i nakon toliko godina! Mislila sam da su ga proširili. Pokraj katedrale, izgleda još manje.

Popovački penzići krenuli u kazalište Komedija.  Nazvala me njihova šefica, pa veli: –Ima još jedno mjesto. –Pa sigurno da idem, hvala na pozivu, kažem.

Pa onda sutra … još jedno mjesto …povedem Alfreda. Pa opet sutradan …još jedno …povedem susjedu.

Krenemo autobusom preko sela, put Zagreba. Volim putovati selima, promatrati kuće i prirodi, pa nešto i naučim, vidim. Tako sam saznala, da izgrađuju  novi naplatni terminal na autocesti Zagreb – Lipovac, u Rugvici, a zatvorit će se  Ivanja reka.

Stižemo u Zagreb. Noć je. Ljepo je osvijetljen moj glavni grad. I čist je.  Pogotovo Dolac.  Tržnica je oprana i čeka sutra opet svoje kumice, samo ne znam hoće li  nositi košare na glavi, kao ova, na slici sa mnom.

Imamo još dosta vremena do početka predstave, pa idemo malo do knjižare, pa na ćevape i štrudlu od jabuka.

Skupljamo se i ulazimo u kazalište. Gledat ćemo “Čisto ludilo” od Paula Pörtnera.

Prvo sam bila malo skeptična, jer ne volim baš komedije, ali eto …mislim …tko zna, vidjet ćemo. Komad počinje kao neki skeč, no radnja se uljepšala, pa postaje zanimljivo.  I smješno – začinjena je s nekim aktualnim pikanterijama hrvatskog svakodnevlja.

I dobro da smo pazili, poslije nas je glumac ispitavao pojedinosti. Stvarno su ljudi zapamtili radnju i pojedinosti  igrokaza. Na kraju nas je glumac pitao: – ‘Ko je ubojica Isabele Czerny i zašto?

Na sva pitanja smo odgovarali, sa točnosti, čak je i “Inspektor” u pauzi bio u predvorju na  raspolaganju nama i našim pitanjima. Naravno da smo mu, kao inspektoru, pomogli pronaći ubojicu Isabele Czerny. Gledateljstvo je glasovalo. Veoma interesantna postavka; da bi nam inspektor na kraju obznanio, glumci bi odradili komad do kraja, ako bismo glasovanjem došli i do nekoga drugoga ubojice.

Što reći o akterima …veoma dovitljivi i u svakom trenutku spremni na neki obrat dogođaja.  Tri sata smijeha i ugodno provedena večer.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments