PERINO IZNENAĐENJE

ZAHVALNICE I PRIZNANJA SPORTSKOM  ZALJUBLJENIKU PERI KOLOBARIĆU, ČLANU SD CROATIA BERLIN

tekst i foto: Sonja Breljak …foto album u dnu teksta
Berlin/ Bilo je to iznenađenje koje …kao rijetko kada …onaj kojemu je namjenjeno, nije otkrio prije vremena. Naime, SD Croatia Berlin e.V je organizirala zabavnu večer, pozvala grupu Corona iz Nürnberga pa je sve na početku sličilo na jednu od uobičajenih fešt na kojoj i nema baš previše posjetitelja, onako za dušu i opuštanje, ugodnu zabavu prije skorih korizmenih dana.

No, iza te najave krilo se jedno veliko iznenađenje. Namjenjeno je bilo Peri Kolobariću, sportskom entuzijastu, dugogodišnjem  igraču, Croatijinom (jedno od) osnivaču, dopredsjedniku, predsjedniku, počasnom predsjedniku, sudioniku, inicijatoru i suučesniku brojnih Croatijinih dana, uspjeha i poraza, uspona i padova, neospornom zaljubljeniku u nogomet i sport.

Eto, SD Croatia je željela zahvaliti Peri Kolobariću za takav njegov rad, dodijeliti mu priznanja, zahvalnice i darove i u povodu njegova skorog 70-tog rođendana. I, zaslužio je to Pero po milijun puta.

Večer su moderirali Željko Matić i Renata Radoš. Goste je pozdravio predsjednik CD Croatia, Josip Begić. O zajedničkom vremenu, nogometnoj ljubavi i Perinom srcu cijelom ispunjenom Croatijom,  govorio je počasni predsjednik SD Croatije Franjo Husajina.

Ja sam na paf! -rekao je Pero Kolobarić zahvaljujući svima na uručenim priznanjima i darovima. A bilo je toga prilično.

U ime Nogometnog saveza Berlina, brončanu medalju i zahvalnicu za dugogodišnji rad i entuzijazam, Peri Kolobariću je uručio Tonko Petrina. Potom, zahvalnicu u ime Josipa Juratovića, zastupnika u njemačkom parlamentu, uručio je Željko Matić. U ime Nogometnog saveza Hrvatske, kristalni tanjur s pleterom uručio je Franjo Husajina i na kraju zahvalnicu te darove-kopačke i dres u ime SD Croatije, uručio je Igor Čaktaš.

No, to naravno nije bilo sve. veliko iznenađenje nakon kojega je  slavljenik bio još više “paf!” bili su glazbeni gosti, njegov omiljeni duet Braća Begić. -Bosno moja žalio te ne bi da se nisam rodio u tebi …zapjevali su Ilija i Marko.  Baš se slavljenik radovao, iznenađenje je u potpunosti uspjelo.

Pero Kolobarić je rođen 1943. godine u Višnjiku, selu koje se nalazi između Bosanskog Broda i Dervente. Više od četiri decenije je stanovnik grada na rijeci Spree. Nije baš svojevremeno sanjao o bavljenju nogometom, Pero je naime bio zaljubljenik u folklor što se vidi i danas iz njegovih živih plesnih pokreta  (kad zasvira kolo Pero je prvi u njemu) iako je na pragu osme decenije života. Nogometnu karijeru započeo je prilično kasno, kad ju neki drugi privode kraju, s 33 godine, pa nastavio do 55-te. Igrao je u Bratstvu, Hajduku Südring pa hajduku 1973, konačno od 1989. i u osnovanoj i registriranoj SD Croatiji čiji postaje predsjednik.

Prigodom dodjele zahvalnica i priznanja, na pozornicu je pozvana i Perina supruga Marica te joj je darovano cvijeće. Bez potpore obitelji koju je Pero Kolobarić uvijek imao, ne bi to išlo. Kod velikih entuzijasta cijela obitelj biva uključena u to, i koliko god puno toga lijepoga doživjela, puno se toga i žrtvuje. Zato -Croatijina zahvalnost i Peri i cijeloj njegovoj obitelji ima dobre osnove.

Pero je danas počasni predsjednik SD Croatije, no kako posijana klica daje živu biljku i plodove, tako je i u ovom slučaju …Današnji predsjednik SD Craotije, isto tako sportskim, nogometnim entuzijazmom ispunjen, Perin je zet Josip Begić a i unuk je mladi, vrsni nogometaš. Odrastanje kćerke Mirjane uz nogometni entuzijazam tate Pere, zalog je i da mladi predsjednik SD Croatije ima puno razumijevanje obitelji za sadašnji i budući rad u Croatiji, poput onog kojeg je tolike godine uživao i Pero Kolobarić.

Croatijino hvala stiglo je tako na pravu adresu. A Perino iznenađenje uspjelo je u potpunosti. On sam je radost poradi iznenađenja, priznanja i darova, opisao vrlo kratko i više nego jasno: -Ja sam na paf!!!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments