NOVI OGRANAK HDZ-a

tekst i foto: Jakov Vranković
Wiesbaden/Prošle nedjelje je u restoranu Mauritius u Wiesbadenu održana osnivačka skupština HDZ Kreis Wiesbaden. 

Osnivačkoj skupštini su, između ostalih, nazočili i predsjednik KOO Srednje Njemačke Kruno Šimović, tajnik Franjo Akmađa, predsjednik mladeži Kristijan Knez, predsjednici ogranka Rüsselsheim i Koblenz Ivo Zeba i Jakov Vranković.

Predsjednik inicijativnog odbora, Mate Bartulović, pozdravio je sve nazočne.

Predsjednik KOO Kruno Šimović je pozdravio je sve, posebno one koji su sudjelovali u organizaciji ove skupštine. –Posebno se veselim što je ponovo osnovan jedan ogranak a mogu Van reći da će ih biti još, želim Vam puno uspjeha u budućem radu, rekao je Šimović.

Tajnik KOO i član predsjedništva HDZa, izabran na zadnjem Saboru stranke, Franjo Akmađa, obavijestio je buduće čelnike i članove kako treba vodite ogranak, opširnije opisao novi pravilnik za iseljeništvo i posebno istaknuo da je u svakom trenutku spreman pomoći ukoliko to zatreba.

Nakon njihovog izlaganja buduće članove su interesirale mnoge stvari …članarina, šta bi to oni trebali činiti na dobrobit ovdašnjih Hrvata i suradnja s drugim udrugama.

Prije prelaska na biranje novog vodstva utvrđeno je da ima trinaest članova i da svi imaju pravo glasa.

Glasovanje je proteklo u pravoj prijateljskom ugođaju, demokratskim dizanjem ruku a svi kandidati su izabrani jednoglasno.

Predsjednik Ogranka HDZ-a Kreis Wiesbaden je: Mate Bartulović, 1. dopredsjednik je Dinko Grgat, 2. dopredsjednik je Iva Bačić, rizničar je Erwin Matten, zapisničarka je Radmila Kokaraš. Nadzornici Riznice su: Ilija Čanča i Marijan Čandić.

Predsjednik Mate Bartulović je potom zahvalio na povjerenju i obećao da će ogranak voditi po poslovniku i na zadovoljstvo svih.

Predsjednik i tajnik KOO, čestitali su na osnivanju ogranka i poželjeli njegovim članovima da budu aktivni i u radu koordinacije. Ovo je bio prvi ogranak koji je osnovan a u skoro vrijeme bit će još i drugih a o tome drugom prilikom. Izgleda da više neće biti sramota reći da si član HDZ-a.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments