MIRA KIŠ -DOPREDSJEDNICA

S godišnje skupštine Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin e.V

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/ ...Damir je uzeo harmoniku, ostali (Brozičević, Bogdanović, Dužaić) gitaru, tamburicu i bas te “pade” svirka, pjesma i kolo. Milina slušati …Ostalo se zadugo …

Sve ovo naprijed ukratko opisano, zbilo se u nedjeljnu večer u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici ali na samom kraju, po uspješnom završetku godišnje skupštine (nedavno započete pa radi nesuglasica prekinute).

Ovoga puta nije bilo nikakvih nesuglasica i skupština je uspješno  privedena kraju. Skupštini Zajednice nazočila su  52 člana  i četiri gosta.

Skupštinom je predsjedavao Damir Kozarić, predsjednik zajednice. Nakon što je dužnosti dopredsjednika razriješen Ivan Kiš  jer radi drugih obaveza nije u  stanju tu funkciju obavljati, prišlo se izboru novog dopredsjednika. Na prijedlog više članova te dizanjem ruku, za novu dopredsjednicu Zajednice izabrana je Mira Kiš.

Potom je saslušano izvješće rizničara i kontrolora riznice te utvrđeno da je sve korektno vođeno. Zajednica je u godini iza organizirala i priredila 17 raznih priredbi, zabava, fešti. A planira i brojne aktivnosti u vremenu ispred, rekao je Damir Kozarić te nabrojao neke od događaja koji slijede.

Uskoro će Karneval kultura na kojemu Zajednica …prema izglasavanju i odluci nazočnih članova …neće (radi visokih cijena) sudjelovati sa  štandom u takozvanom gastronomskom dijelu Karnevala nego će (eventualno) u mimohodu sudjelovati folklor Zajednice (o čemu će još dogovarati dalje uprava s voditeljicom folklora i organizatorom Karnevala kultura).

Ispred Nadzornog odbora Zajednice govorio je Ivan Tušek. On je ustvrdio kako su Nadzorni odbor i Upravni odbor Zajednice pronašli zajedničku riječ te naučili jedni druge prihvatati, surađivati, odnosno, jedni druge akceptirati! , rekao je Tušek.

Predsjednik Zajednice je najavio i plesnu školu, potom glazbeni tečaj, socijalne projekte, osnivanje tamburaškog sastava. gostovanja poznatih pjevača i orkestara, sudjelovanje folkloraša na Đakovačkim vezovima i Vinkovačkim jesenima …

Skupština je dizanjem ruku dala potporu u daljem radu upravnom odboru u sastavu: Damir Kozarić, predsjednik, Mira Kiš, dopredsjednica, Marin Ivin, rizničar te članovi, Zdenko Maduna, Zvonko Dužaić, Dario Magaš, Ivonne Kiš i Ankica Prskalo.

Zahvalismo upravi i članovima Zajednice na otvorenim vratima i dosadašnjoj suradnji prigodom organiziranja dviju Pola ure kulture Hrvatskog glasa Berlin u prostorima Zajednice (promocija knjiga Marijane Dokoza i Iveka Milčeca).

Miri Kiš čestitamo na izboru za dopredsjednicu a Upravi i članovima Zajednice želimo kvalitetan rad  i dobre …kako sadržajno, po odazivu publike tako i financijski …rezultate tog rada!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ivek Milčec
Ivek Milčec
11 years ago

Čestitam novoizabranima i vjerujem da će nastaviti uspješan rad kako u interesu Hrvatske zajednice tako i svehrvatske krovne Udruge.Potencijali za to postoje samo ih treba znati pravilno iskoristiti i usmjeriti.Pozdravljam i želim puno uspjeha u radu!