ČUKO I VISOKA POLITIKA

piše: Jacky, allias Čuko
1482_2013030216520612Draga moja teta Sonja

Nisam se dugo javljao, al’ nije bilo ni neke potrebe. Vidim ide to vama super …puno ljudi vas čita. E sad …one honorare neću više ni spominjati. Ma znaš one obećane kosti i drugo …s tim više ne moraš razbijati glavu.

„Ruka ruku mije“ rekao je neko jako poznat. I to je pametno rekao, jer moramo se međusobno pomagati mi domicilni i vi iz dijaspore. I to je neko jako poznat rekao …malo me “vuče” na gospodina Mayera, ali nisam siguran.

E kad smo već kod pomaganja da pređem na stvar. Znaš teta Sonja ja sam ti se malo aktivirao u politici. Nisam više u HDZ-u, jer je kod njih postalo jako dosadno otkada nema barba Ive i tete Jace. Oni su bili super, a ovi novi još ništa ne kradu jer nisu na vlasti, a i nema se više u Hrvatskoj puno što za ukrasti.

Nisam ni u SDP mada su me zvali. Htjeli su da budem ministar okoliša, ali to mi je bilo dosadno. Okoliša mi je ionako dosta jer s gazdom provodim po cijele dane u voćnjaku. Oni su onda našli nekoga iz svojih redova koji isto zna dobro lajati ..navodno!

Draga moja teta Sonja, tebi to smijem reći, jer znam da ćeš to zadržati za sebe: Ja sam ti se učlanio u HNS, jer oni trenutno imaju personalnih problema. Čika Radimir je vozio prebrzo i izgubio kontrolu nad upravljačom, pa je izgubio i mjesto ministra i slobodu… Al’ neću sad o tome! Uglavnom zamolila me teta Vesna da im pomognem.

A HNS ti je super stranka. Uz člansku knjižicu dobiješ odmah ponuđena dva-tri mjesta u javnom sektoru. Kako …ne znaš što je to javni sektor!? Pa to ti je onaj posao gdje ne moraš ništa raditi, a dobijaš plaću …ministar, državni tajnik, menadžer u javnom poduzeću…

E oni …HNS, ta mjesta dijele šakom i kapom. Čim se učlaniš možeš birati.

Ja se nisam učlanio iz koristi …pa znaš ti mene! Ja hoću pomoći savjetom, jer imam iskustva iz Španjolske i Njemačke. Mislio sam, ono …bit ću neki ministar gospodarstva ili tako nešto. Za svog zamjenika postavit ću gospodina Mayera, on uvijek ima dobre savjete pri ruci o razvoju strategije, demokracije i svega što jedno moderno društvo mora imati.

I zato trebam tvoju pomoć. Znaš teta Sonja naša stranka …mislim HNS, ti baš nije omiljena kod Hrvata. Ne znam zašto, ali mi ćemo jedva preći izborni prag. Sreća je da oni u SDP-u baš nisu jeli pamet velikom žlicom, pa uvijek sklope koaliciju s nama. I tako …po pravilu: nas i Rusa 200 milijuna mi se nekako uvučemo u parlament.

Kako rekoh …ne znam zašto nas ne vole, a mi baš svakom damo posao. Mislim svakome tko je naš član. Dobro …ne baš svakome. Mome gazdi ne bi smjeli dati nikakav posao jer on bi sve zabrljao. Njega čak ne smiješ postaviti ni za ministra.

Mislio sam …ako ti napraviš meni malo reklame …znaš ono: Čuko rekao ovo, Čuko rekao ono …pročulo bi se to. Kako …pitaš što je to Čuko rekao!? Pa znaš …nemam ti ja baš puno vremena za mudre izjave, jer moram sa onim svojim ludim gazdom svaki dan u voćnjak. Ti bi mogla one komentare od gospodina Mayera potpisati mojim imenom. Ima ih koliko hoćeš. Neće se on ljutiti, njemu je važno da nama u Hrvatskoj konačno krene.

A ako ti treba neki posao samo reci svom Čuki. On je sada u HNS-u, pa može dijeliti poslove kako hoćeš.

Ako uspije …i mi dobijemo izbore bit ćeš ambasador u Njemačkoj. Već sam o tome pričao s tetom Vesnom i ona je rekla: Nema problema.

Eto draga teta Sonja …lobiraj malo za svoga Čuku, pa će nam svima biti bolje. To ti ja obećavam. Sada moram prekinuti, jer me zove teta Vesna. Kaže da bi ja trebao biti novi ministar kulture u Hrvata.

Jupiiiiiiii!

Pozdravi čitatelje i kaži im da zaokruže svaki HNS koji im se nađe na putu. Za svaki slučaj nek zaokruže i onaj IHS na križu …sigurno je sigurno. To je za dobrobit nas domicilnih, a i dijaspori ćemo baciti koju kost.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Milica Schmidt
Milica Schmidt
10 years ago

Ma,teta Vesna je jedna izvrsna osoba,takvih bi trebalo više,nažalost su se svi intelektualci povukli u svoje “Brloge”, nije izgleda nikom sila da ode u politiku i bude aktivan za dobrobit svojih sugrađana,jer svako tko uživa svoj dobar status ne treba se raspeti na ono gore navedeno raspelo koje je u Hr-vata većinom zadnja utjeha u dobru i zlu. Ako si ne možeš sam pomoći, bude ti pomogao, dragi Bog! A “Čuko” mi se sviđa,jer još nije izgubio smisao za humor. Nije važno za što glasaš,ali glasaj za bilo koga,izaberi ono najmanje zlo da ne dođu još ne sposobniji na vlast.… Read more »