S LOLAMA DO ZORE

tekst i foto: Sonja Breljak
052Berlin
/ Može se reći kako i ja s Lolama dočekah zoru. Naime, bilo je skoro tri a društvo na plesnom podiju u Hrvatskoj zajednici još se nije razišlo.

Slavonske lole, gosti iz Đakova, dobro su odradili svoje, danas ih čeka put i nastup u Stuttgartu a u nedjelju već u Zagrebu, pa imaju još dosta kilometara i posla pred sobom.

Uspješna je to bila zabavna večer u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici. Organizator je dobro …punom dvoranom …dočekao glazbene goste a i sve goste …dobrom glazbom i kulinarskom ponudom. Predsjednik zajednice, Damir Kozarić, može biti zadovoljan.

Program večeri vodila je urednica Hrvatskog glasa Berlin, potpisnica ovih redaka.

Slavonske lole su se pokazale kao pravi profesionalnci i opravdali svoj glazbni ugled. A i folkloraši zajednice koji su nastupili na početku večeri s plesovima Slavonije, pokazali su kako će i oni imati što pokazati u Đakovu kamo putuju 5., 6. i 7. srpnja gdje sudjeluju na poznatim Đakovačkim vezovima.

Koncet je imao i humanitarni karakter. Naime, prihod od vrlo vrijedne tombole namijenjen je u dobrotvorne nakane. Sponzor tombole je Viola Šuman. Vrijednost tombole je oko deset tisuća eura. Sve nagrade, a nih je bilo 50, su u novčanim bonovima foto, prevozničkih ili kozmetičkih tvrtki. Glavna nagrada koja je u ovoj večeri našla svog vlasnika, je vrlo atraktivana let helikopterom izand Berlina.

Prihod od tombole namijenjen je za nabavku invalidskih kolica za Juru Matijevića iz Pećnika, koji je, kako stoji u informaciji sponzora tombole, obje noge izgubio u ratu, te je potrebit invalidskih kolica koja bi mu omogućila samostalno kretanje.

Sponzor večeri, Viola Šuman, od prije je poznata kao sudionik i darovatelj pri zabavama hrvatskih klubova, primjerice berlinskih “Brođana” Viola radi u Mercedesu. Kako veli …njena mama je porijeklom iz Brusnice u Bosanskoj Posavini a danas živi u Crikvenici. Dugo godina je i mama bila član Zajednice i sudjelovala u njenom radu. Viola dobro govori hrvatski jezik, ima (su) osjećaj za potrebne i rado sudjeluje u takvim akcijama držći se mota: Ono malo što možeš učiniti, nekom je puno! Eto, to je lijep primjer. Svaka čast Viola!

Sve u svemu, dobra zabava, s nadamo se, korisnim učincima. Dobri glazbeni gosti, vrijedan organizator, dobrodušan sponzor i dosta posjetitelja. Eto formule uspjeha!

Jedino, primjećujemo, Zajednica čim prije treba odgovarajući rashladni uređaj koji bi omogućio brojnim gostima još ugodniji boravak. Nadamo se da će Zajednica u skoroj budućnosti, možda i uz pomoć kojeg na to spremnog sponzora, pronaći dugotrajno rješenje ovog problema.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Niksic Ivica
Niksic Ivica
11 years ago

Nazalost je tombula samo jedna velika reklama!

Milica Schmidt
Milica Schmidt
11 years ago

Super,vidi se, izvrsna atmosfera, šteta što nisam mogla biti nazočna i malo se družiti u tom toplom društvu. A i prepoznala sam neke koje nosim u mojim ugodnim sjećanjima.
Voljna sam se pridružiti drugima s novčanim prilogom za gore navedeni uređaj. Trebam broj računa da bi mogla poslati, nisam mogla pronaći na zidu?
Lijep pozdrav! Milica