KAD RIJEČI ŠAPUĆU KIŠE

piše: Ivek Milčec

e0415f44a512dc0442e96f8d748022ecZagreb/ U subotu, 18. svibnja, u Čitaonici i knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, Preradovićeva 5, održan je lll .Susret pjesnika Slavonije u hrvatskoj metropoli.

Bilo je divno a lijepa dvorana puna štovatelja stiha i pjesme uživalo je u svojevrsnome poetskome maratonu.

Osim pjesnika iz Slavonije nastupili su i čitali svoje pjesme pjesnici iz Zagreba, Koprivnice, Ivanić Grada te još nekih hrvatskih gradova pa čak i jedan pjesnik iz Banja Luke.

Prije početka čitanja i recitiranja pjesama svojim pjevanjem slavonskih i starogradskih pjesama  nazočne je oduševila mješovita pjevačka grupa iz Nove Gradiške koja je pjevanjem i zatvorila ovo druženje. U pauzama su, uz gitare, nastupila  dva kantautora koji su izvrsnim pjevanjem još više podigli razinu ovoga poetskog druženja

.Kroz program je vodila dobra duša Susreta, pjesnikinja Lidija Puđak koja je dala veliki obol u organiziranju ove kulturne manifestacije. Na samom kraju Lidijina kćerka oduševila je sve nazočne solo izvedbom steep plesa i pobrala zasluženi pljesak na otvorenoj sceni.

Sve u svemu, Susreti su prema ocjeni svih nazočnih u potpunosti ispunili očekivanja i demantirali sve one koji poetama i poeziji predviđaju skori kraj. Kaj god!

NOSIM TE …Nosim te u sebi…u svojem otkucaju …u svojoj duši …Nosim te u dlanuu svakom titraju…u svakom

dodiru …
Ooo …nosim nas …
na plećima krvavog srca …
i stopalu lutanja …
kako te nosim …
i šapatom ti skidam
snove postojanja …Ali …
Srest ćemo se…
Ravnica će pisati,sonet…
U očima blistat će kristali
mojega i tvojega vremena
Srest ćemo se …
Riječi će šaputati kiše …
Kapi će postati snovi
koje s iste obale budemo sanjali

Lidija Puđak

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola Šimić Tonin
10 years ago

Nakon ovih stihova osjeti uskratu što ranije ništa ne uzeh, pogleda, nađe, pročita, od pjesnikinje Lidije, Riječi će šaputati kiše, i vedriti ime pjesnikinje,
i ostaviti zapitanoga ne samo mene, kako pored nas prolaze vrsni pjesnici, i kako malo činimo i za sebe i za njih, više uskratom sebe, jer dobra će pjesma, kao i rijeka krenuti svojim koritom, nezaustavljiva u toku.
Nikola Šimić Tonin

Lidija Puđak
Lidija Puđak
10 years ago

Zahvaljujem se Glasu Berlina , zahvaljujem dragome prijatelju Iveku Milčecu koji si je dao truda i poslao ovaj tekst .Nadodala bih samo da je organizator bila Udruga pisaca i pjesnika Franjo Babić Babina Greda sa glavnim i odgovornim Đurom Pavičić. Topli pozdravi stižu iz Zagreba.