DONESITE ODLUKU GOSPOĐO KOSOR

ZNA SE!
Piše: Emil Cipar

Jadranka Kosor je u nezavidnom položaju. Država, kojom ona upravlja je u kolapsu. Recesija je učinila svoje, a vlada je nemoćna zagospodariti situacijom. Od vlade se očekuje puno, ali ona nije u stanju provesti nikakve učinkovite reforme, iako bi to morala. Stvar je potpuno nepregledna, jer su se u blatu korupcije svi isprljali do neprepoznatljivosti. Prije svega sama vladajuća stranka. Napunila je državnu upravu nesposobnima i podobnima i sada ih se ne može rješiti. I nije samo državna uprava puna nesposobnih i pohlepnih, nego se to uvuklo u sve pore društvenog života.
Jadranka Kosor često ponavlja rečenicu …svi kažu da treba rezati, a nitko ne kaže gdje.
E pa draga gospođo Kosor. Možda vam može koristiti jedna anegdota iz mojega života. Prije dvadesetišest godina dijagnosticiran mi je rak na želucu i liječnik je rekao …treba rezati! Kirurg koji me je trebao operirati rekao mi je …koliko ću rezati vidjet ću tijekom operacije.
Probudio sam se iz narkoze. Nakon kraćeg vremena kirurg mi je rekao …izvadio sam cijeli želudac i slezenu. Nadam se da je to garancija dovoljno!
Nije to bilo ugodno čuti, ali kirurg me stavio pred gotove činjenice.
Da je skalpel tada bio u vašim rukama godpođo Kosor, ja vam ne bih bio u stanju ispričati ovu anegdotu. Ali skalpel je bio u rukama stručnjaka, koji je znao svoj posao. Donijeo je odluku, kada je to morao učiniti.
A prilika je gospođo Kosor. Narod je u dubokoj narkozi. Ne reagira više ni na poskupljenja niti na prikupljenih 720.000 potpisa protiv vaše politike. Režite sada …režite dok još nije kasno! Kada se narod probudi iz narkoze, već ćete im pojasniti šta ste napravili.
Pogledajte oko sebe. Vaša ekipa nije u stanju donijeti nikakvu pametnu odluku. Nakon operacije, morat ćete potražiti druge stručnjake. Ali sada za to nema vremena. Traže se odluke gospođo Kosor.
Nisam bio oduševljen s onim što sam nakon operacije čuo od svoga kirurga. Ali …nekoliko godina kasnije postali smo prijatelji. Jako dobri prijatelji. I iz godine u godinu se to prijateljstvo učvrščuje. Sve više cijenim kod svojega kirurga, njegovu odlučnost. Dobro …donijeo je ispravnu odluku, ali pričao mi je da je uvjek bio svjestan činjenice da odluka može biti i pogrešna. O tome je razmišljao kasnije, ali nikada kod otvorene rane i pune narkoze.
I nemate što izgubiti gospođo Kosor, osim nekakvih traljavih parlamentarnih izbora, ali na to ste osuđeni tako i tako.
Jer …režete li previše …izgubili ste. Ne režete li …izgubili ste sigurno. Ali …ionako niste vi u pitanju, već pacijent, koji je duboko pod narkozom.
Donesite odluku gospođo Kosor!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments