VELIKI USPJEH USKOKA

piše: Emil Cipar

Slavonski Brod/ Službi za suzbijanje krijumčarenja u Slavonskom Brodu uletjela je nedavno u mrežu još jedna krupna riba. Uspješni poslovni čovjek iz Slavonskog Broda bio je na putu prošvercati čak nekoliko vrećica povrća u buduću Euro-zonu.
Doznali smo …iz pouzdanih izvora da je to vrlo uspješni poduzetnik Jozo Mijić iz Slavonskog Broda, rodom iz Novog Sela u Bosni i Hercegovini.
Na prvi pogled Jozo Mijić djeluje sasvim bezazleno. Međutim USKOK posjeduje dokaze da je sav imetak i tiskaru u Slavonskom Brodu ostvario vlastitim trudom uz svesrdnu pomoć supruge Željke i sina Stipe.
I to u Hrvatskoj!?
Bilo je to odmah sumnjivo. Takvim slučajevima treba odmah stati na kraj.
Na sreću …budni djelatnici Službe za suzbijanje krijumčarenja u Slavonskom Brodu, su izuzetno osjetljivi na ovaj …naoko sitni delikt. Treba Europi dokazati da smo je dostojni. Bez obzira što je Jozo Mijić povrće sam uzgojio na rodnoj grudi s koje je protjeran prije 18 godina …ostali su neumoljivi, jer bi nekoliko kolograma povrća ozbiljno ugrozilo stabilnost cijena u Republici Hrvatskoj, pa i u cijeloj Europi. Prisilili su Jozu Mijića da povrće vrati u zemlju porijekla istoga.
Međutim carinici na bosankohercegovačkoj strani isto tako korektno obavljaju svoj posao. Jednom izvežena roba ne može se više uvoziti. Oni su mu rekli da …nosi to kući.
Zbunjen, začuđen, razočaran i revoltiran Jozo Mijić je učinio jedino što je mogao učiniti u tome trenutku …s mosta koji dijeli orijent i okcident, bacio je povrće u Savu. Sava je u Slavonskom brodu katalizator u kojem se razlučuje glupo od još glupljeg.
Jozo Mijić je angažirani zagovornik povratka Hrvata u Bosansku Posavinu. Do sada je imao prigovore samo na vladu Republike Srpske. Pitanje je šta će nakon ovog događaja savjetovati brojnim zemljacima.
Jadranka Kosor je čvrsto odlučila stati korupciji i kriminalu na kraj.
Hrvatska vlada nije u stanju spriječiti kriminal na visokoj razini …ali za nekoliko kila krastavaca su uvjek dovoljno dobri.
Bošnjaci bi na ovo rekli…
…mašala!

Jozo Mijić je i Borac domovinskog rata. Sada 18 godina poslije …s pravom se pita…
Za čega sam se ja ustvari borio!?

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments