BERLINSKA PROMOCIJA “ONO MALO DUŠE”

Emil Cipar Ono malo dušeHrvatski glas Berlin organizira promociju knjige “Ono malo duše” -Priče o djetinjstvu, iseljeništvu, povratku, pokojnog  Emila Cipara, suosnivača i urednika portala.

Promocija će biti u subotu 16.04.2016. u 18 sati u dvorani Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin na adresi Karl-Marx-Straße 204-206, 12055 Berlin.

O knjizi, o tome kako je nastala, o novinarskom i spisateljskom radu i pričama Emila Cipara, govorit će Stjepan Adrian Kostre, novinar i urednik Radio Berlin Brandenburg i Sonja Breljak, urednica portala.

Knjiga “Ono malo duše” koju je uredio i izdao Hrvatski glas Berlin, sadrži izbor tekstova Emila Cipara, objavljenih na našem portalu u deset rubrika, u vremenu od 2008. do 2014. godine. Pedeset i devet izabranih tekstova, od preko 300 objavljenih, svjedoči život, djetinjstvo, iseljeništvo i povratak u rodni kraj suosnivača, urednika i vrsnog kolumniste Hrvatskog glasa Berlin, pokojnog Emila Cipara. Bilo je zadovoljstvo izdavati, pisati, uređivati i surađivati s Emilom,  kao što je bilo i zadovoljstvo u knjigu ukoričiti njegove izvrsne priče. Knjigu su uredili: Sonja Breljak i Antonio Gavran. U izboru tekstova sudjelovale su: Sandra Marelja Muić i Marija Kukić. Lektorica je Marta Gubina. A grafička urednica: Sonja Smolec. Sažetak na njemačkom jeziku je sačinila Mirela Bajlović Marasović. A naslovnicu knjige, portret Emila Cipara, uradio je akademski slikar Marko Kern.

Berlinskoj promociji će nazočiti i gosti iz Hrvatske: urednik portala, Antonio Gavran iz Slavonskog Broda, lektorica Marija Kukić iz Kutjeva kao i više novinara i suradnika iz Njemačke i Hrvatske.

Poziv na promociju uručen je i Dariji Krstičević, predstojnici Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je i sufinancirao kako rad Hrvatskog glasa Berlin u prošloj godini tako i tiskanje knjige “Ono malo duše”.

Nakon promocije knjige, bit će upriličen prigodan program kojim će uredništvo obilježiti osmu obljetnicu osnivanja i rada Hrvatskog glasa Berlin.

U programu će sudjelovati glazbenici o čijem radu je Hrvatski glas Berlin vrlo često izvještavao: operna pjevačica Evelin Novak, Tambouraschen Chor Wellebit 1902  s vokalnom solisticom Đurđom Brozičević, Ženski vokalni sastav DueDeni, Mješoviti crkveni zbor HKM Berlin kao i folklor Hrvatske zajednice Berlin.

Ulaz je besplatan i svi suradnici i čitatelji Hrvatskoga glasa Berlin, svi željni lijepe hrvatske riječi, dragoga nam jezika i pisma, pjesme i glazbe, dobro su došli!

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Biserka Jurišić
Biserka Jurišić
8 years ago

Poštovana gospođo Breljak,

rado bih došla na promociju knjige “Ono malo duše”, ali sam malo zbunjena zbog termina kada će se interesantna večer održati. Fra Frano je jučer na misi objavio 14.04., čini mi se u 19 sati. Sada čitam na vašoj stranici da će se promociju održati 16.04., što bi bila VELIKA ŠTETA, pošto je u subotu navečer koncert MIROSLAVA ŠKORE. Zamolila bih vas, da mi javite korektan datum i vrijeme te zanimljive večer.

Unaprid vam hvala na trudu.
Lijep i srdaćan pozdrav vam šalje

BISERKA JURIŠIĆ