ODLAZAK IVANA KATIĆA

Umro prof. dr. sc. Ivan Katić, dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Objava za medije/ Marijan Lipovac, Ured za odnose s javnošću i medije HAZU

katicZagreb, 4. rujna 2018. – Prof. dr. sc. Ivan Katić, istaknuti hrvatski i danski veterinar i povjesničar veterine, dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, umro je u petak 31. kolovoza u Kopenhagenu u 89. godini života.

Rodio se u Brodskom Varošu 11. kolovoza 1930. Gimnaziju je pohađao u Vinkovcima i Slavonskom Brodu, a diplomirao na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1956. Svoj radni vijek započeo je u Svetom Ivanu Zelini, a 1957. odlazi u Dansku.…

više

HRVATSKA-PET GODINA U EU

Beč/ Institut za Podunavlje i Srednju Europu u suradnji sa Zastupništvom Europske komisije u Austriji, Uredom za povezivanje Europskog parlamenta u Austriji, Austrijsko-hrvatskim društvom i Erste Group Bank, organizira 02. listopada u 18 i 30 sati, podijum diskusiju na temu: “Hrvatska – pet godina u EU”. 

Mjesto događaja je: Haus der Europäischen Union, Wipplingerstraße 35, 1010 Wien.…

više

AK TE JA SINEK ČAKALA NE BUM

Pjesma Slavice Sarkotić naslova “Ak te ja sinek čakala ne bum”  bit će sljedeću subotu izvedena na Krapini. Za potrebe glazbenog izvođenja to je malo skraćena i malo promijenjena verzija pjesme iz „Spomenka Turopola“ iz 2008. Pjevat će Lidija Horvat Dunjko, operna pjevačica, a uglazbio je Antun Tomislav  Saban, tajnik Hrvatskog društva skladatelja.

Slavica Sarkotić

bijelaAk te ja sinek čakala ne bum
Gda se ti jemput domu svem vrneš
Molitva moja čuvala bu te
Gda steru lesu v dvorišče odgrneš

Ak ne bu dima z rafunga našeg
Splašiti naj se, to tvoj je dom
Tu saki cigel i črep na te čaka
Da se povrneš domu svom…

više