“NE DIRAJTE MI RAVNICU” I IZ BERLINA

KONCERT MIROSLAVA ŠKORE U ZAGREBU: Četvrtak, 30. svibnja 2019.  u  21:15, Zagrebačke fontane, Ulica Hrvatske bratske zajednice

Tatjana Rau, urednica Međunarodnog radijskog kanala Glasa Hrvatske HRT-a

Plakat za koncert u Zagrebu_page-0003Zagreb/ Na Dan Grada Zagreba i Dan branitelja Grada Zagreba održat će se veliki koncert povodom 30. obljetnice pjesme Miroslava Škore ”Ne dirajte mi ravnicu”, pjesme koja je odigrala kultnu ulogu u vrijeme Domovinskog rata i postala  svojevrsnom himnom vojnika, izbjeglica i iseljenika u obrani Hrvatske.

Pjesmu je 01. kolovoza 1991. tijekom progona mještana Aljmaša prvi put službeno stavio u program Radio Osijeka…

više

TISKANA “ŠAPAT KROZ VRIJEME”

Suradnica Hrvatskog glasa Berlin Dragica Šimić, najavljuje netom tiskanu prvu zbirku pjesama naslova “Šapat kroz vrijeme”

60919180_2403358643227985_8155845580287901696_n-S veseljem objavljujem da je izišla iz tiska moja prva zbirka poezije “Šapat kroz vrijeme”.

Hvala nakladniku Gradska knjižnica Dugo Selo, ravnatelju Predragu Topiću, uredniku knjige, za sav trud i utrošeno vrijeme, knjižničarki Marti Dubravčić za korekturu, članovima Kluba pisaca Dugo Selo u kojima sam prepoznala prijateljstvo i razumijevanje za pisanu riječ… stoji između ostalog u objavi i zahvali Dragice Šimić, autorice priča iz rubrike Hrvatskoga glasa Berlin i stihova iz naše rubrike Poezije, od kojih su brojni našli mjestoi  u Dragičinoj prvoj knjizi.

Ne čudi onda niti da je u uvodniku  “Šapata kroz vrijeme” riječ urednice Hrvatskog glasa Berlin.

Očekujemo informaciju o skoroj promociji netom tiskane knjige pjesama “Šapat kroz vrijeme”.

Hrvatski glas Berlin čestita Dragici Šimić!…

više

BRUDET MOGA ZETA

piše: Marija Juračić
brudet-brodet-riba-jelo-hrana-668096ea1807ea82689e19179f37b7ad_view_article_newDanas smo moja kći i ja malo zakasnile na ručak želeći odgoditi neminovno. Kuhao ga je moj zet, jer on uživa u pripremanju i kuhanju brudeta. Nije bio zadovoljan našim kašnjenjem, a ja nemam srca reći mu da mi se njegov brudet ne sviđa.

Ima previše sastojaka koji me podsjećaju na našu političku scenu, a kad već skupo plaća tu silnu ribu i plodove mora, mogao bi bar napraviti bolji izbor. Ugledati se na naš puk, koji već tradicionalno zna koga izabrati.…

više