OBILJEŽENA SEDMA OBLJETNICA IZBORA PAPA FRANJE

tekst i foto: Sonja Breljak… foto album

nuncij 1Berlin/ U prelijepim prostorima Nuncijature, sjedištu Apostolskog nuncija, točnije, diplomatskog predstavnika Vatikana u liku našeg dr  Nikole Eterovića, upriličn je tradicionalni, svečani prijam u povodu sedme obljetnice izbora Svetog oca, papa Franje kao nasljedovatelja Petrova.

Prijemu su nazočili brojni predstavnici vjerskog, gospodarskog, političkog i diplomatskog života Berlina i Njemačke, …

više

VILA CROATIA PROSLAVILA ROĐENDAN

tekst: Josip Mayer
foto: Željko Cindrić

mayer 1Stuttgart/ U subotu, 07. ožujka je HKSU Vila Croatia Stuttgart-Bad-Canstat uspješno proslavila svoj treći rođendan.

Dogodilo se to uz prisutnost kamera HTV-a, naime, cijeli program je  snimljen za emisiju „Glas Domovine“. Za ovu večer tražilo se i mjesto više iako su mjesta bila popunjena još prije tjedan dana.…

više

CRVENA RUŽA

piše: Marica Žanetić Malenica

rosa-avon-crvena-ajevke-52-373-standard-1Osvanuo je lijep i sunčan dan, i to ne bilo koji. Dan je žena. Nastojim od sebe učiniti jednu od boljih verzija.

Nakapam se parfemom, okitim smiješkom i izlazim iz stana lakim korakom. Prijatelj me u to nedjeljno jutro pozvao na kavu.

Dok idem prema kafiću, razmišljam o tom našem danu. Zadnjih četvrt stoljeća kod nas se više baš i ne drži do ovog međunarodnog blagdana, ali nije to jedino. Ne drži se ni do poštenja, ni do…

više