OBILJEŽENA SEDMA OBLJETNICA IZBORA PAPA FRANJE

tekst i foto: Sonja Breljak… foto album

nuncij 1Berlin/ U prelijepim prostorima Nuncijature, sjedištu Apostolskog nuncija, točnije, diplomatskog predstavnika Vatikana u liku našeg dr  Nikole Eterovića, upriličn je tradicionalni, svečani prijam u povodu sedme obljetnice izbora Svetog oca, papa Franje kao nasljedovatelja Petrova.

Prijemu su nazočili brojni predstavnici vjerskog, gospodarskog, političkog i diplomatskog života Berlina i Njemačke, među kojima i zastupnik u Bundestagu Josip Juratović, hrvatski veleposlanik Gordan Bakota, ambasadorica Bosne i Hercegovine, Jadranka Vinbow te vojni izaslanici obje države, Bosne i Hercegovine – brigadir Davor Krolo i Hrvatske – brigadir Goran Klanac.

nuncij 2Papinski nuncij, dr Nikola Eterović je nakon pozdrava s brojnim gostima održao prigodan govor. Pozdravljajući sve koji su se odazvali pozivu, dr Eterović je naglasio kako je misija Pape nedvojbeno religiozna ali svakako ima i relevantne socijalne, kulturne pa i političke, poveznice. Potom je govorio o aktivnostima na koje papa Franjo posebno stavljam fokus, kao što su ljudsko bratstvo i solidarnost, pravedno gospodarstvo i humana ekologija.  Na kraju govora pozvao je podići čašu u zdravlje papa Franje uz riječi: ad multos  annos/ dugi niz godina.

Vladajući korona virus nije onemogućio održavanje ovog tradicionalnog druženja  u povodu izbora papa Franje, no radi  mjera predostrožnosti, tijekom pozdrava je izostavljeno rukovanje što papinskom nunciju u pojedinim slučajevima, pri susretu s doplomatskim i vjerskim predstavnicima i nije uvijek bilo moguće izbjeći.

nun3

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments