OGRANIČEN RAD VELEPOSLANSTVA I KONZULATA

velBerlin/ Iz Veleposlantva RH u Njemačkoj obavještavaju da je, s ciljem preventivnog djelovanja u svjetlu aktualne epidemije korona virusa, donesena odluka o privremenom načinu organizacije rada konzularnih ureda u diplomatsko-konzularnim predstavništvima RH u Njemačkoj.

Konzularni odjel Veleposlanstva RH u Berlinu te konzularni odjeli generalnih konzulata Republike Hrvatske u Düsseldorfu, Frankfurtu, Hamburgu, Münchenu i Stuttgartu bit će otvoreni samo…

više

OTKAZANA DUHOVNA OBNOVA

duhovn obnovaBerlin/ Prema informaciji iz Hrvatske katoličke misije Berlin, otkazana je Duhovna obnova koja se imala održati od 19. do 21. ožujka. Tim povodom je na stranici HKM Berlin objavljeno sljedeće:

“Dragi vjernici,
nažalost, prisiljeni smo OTKAZATI najavljenu duhovnu obnovu.
Naime, zbog nenormalnog, nesvakidašnjeg i nekontroliranog stanja u kojem se nalazimo radi situacije s coronavirusom, nismo u mogućnosti imati duhovnu obnovu.
Budući da naš voditelj duhovne obnove dolazi iz Zagreba, nakon duhovne obnove on se ne bi mogao vratiti svojim redovitim aktivnostima, nego bi morao 15 dana biti u karanteni. Da bi se sve to izbjeglo i svima, koliko je moguće, omogućilo normalno funkcioniranje, a nakon konzultacija s vlč. Odilonom, donijeli smo odluku o otkazivanju duhovne obnove. Bolje rečeno, prolongiranju. Pokušavamo u ovom trenutku naći najpovoljniji trenutak za neki drugi termin, nadajući se da će nestati i psihoze i opasnosti u kojoj se trenutno nalazimo.
Hvala svima na razumijevanju i nađimo u ovom trenutku načina da budemo više jedni s drugima, sa svojim obiteljima te zajedno u molitvi za sve nas

više

BERLIN… ZGODE I NEZGODE

tekst: Štefica Vanjek

berlinOtužna nedjelja, tlak mi luduje od ovog sivila, sivilo kuda god se okrenem a sivilo i mojim vijugama švrlja, volju kao da je progutala neka neistražena neman. Motam se po kući s mislima, jesti ili ne. Ono što sam teškom mukom skuhala nije dobro za tlak i druge nuspojave medicine koju trošim.

Od sveg posla izvalim se pred televizor,  a kad tamo ništa interesantno, vijesti iz inata ne gledam više, već su me ubili virusi i slušajući o njima. A onda mi misli odlete na prošlu godinu u ovo…

više